reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

ja mam 33 lata to nie wiem robić coś z tym czy endo pytać choć jak znam życie to zbagatelizuje?!
FT3 norma 2-4,40
FT4 0,93-1,70
TPO 7,54 norma 0-34
anty TG jeszcze nie mam wyników

reklama
Nafoczka ja niestety na hormonach tarczycowych się nie znam a w necie zaprzeczaja sami sobie. Chyba na stronie endokrynolog krakow jest dosc dobrze wszystko opisane.
Wiem ,ze o dobrego endokrynologa trudno. W Łodzi moge polecić jednego, bo wielu moim kolezankom pomógł.
Twoje wyniki wyglądają niby ok, choć to tsh trochę za wysokie.
Ja w diagnostyce juz id kilku lat robie badania i to ze mogę wszystko sprawdzić na necie jest bardzo pomocne. Poza tym mozna porownac np wyniki morfologii ;) i zobaczyć co się zmieniło of ostatniego razu ;)

Nafoczka a mój gin mówi, że w ciąży tsh ma być poniżej 2,5 :) A najlepiej 1-2, więc się mieścisz. Moje TSH robi co chce, nigdy nic nie brałam, ale waha mi się od 0,7-2,33 i każdy mówi, że jest w porządku. Myślę, że nie masz się czym martwić.

nut4nut, mimo, że nie zadawałam pytania odnośnie tarczycy, dziękuję za bardzo konkretny i rzeczowy post. sama chcę sprawdzić jak moja tarczyca zachowuje się w ciąży, więc będę miała się do czego odnieść.

Hej, ja mam hashimoto na poczatku w ciaze zaszlam z 5 na lekach pozniej spadalo, cala ciaze bylo na granicy 2,5. t3 t4 w normie. Bralam.eutytox 100. I jak lezalam w szpitalu a tam tez jest endokrynologia ginekol, kilkanascie osob sprawdzali moje wyniki a mialam wszystkie wartosci d poczatku, i stwierdzili ze ok. po rozwiazaniu tsh i reszta na tum.samym.poziomie

Gogac piekna waga ale sie ciesze ze wszystlo tak pieknie idzie juz aie bie moge doczelac fotki.

Alusia skarbie daj znac !!

reklama
Do góry