reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witajcie... Wczoraj wyszłam ze szpitala... Nic mi tam w sumie nie zrobili :( nawet usg nie miałam, chociaż na skierowaniu było diagnostyka prenatalna - usg genetyczne i wykonanie amniopunkcji... Jedyne co ich interesowało to ten zabieg amniopunkcji, na który ponoć i tak przyszłam za szybko... Ehh koniec końców na niego sie nie zgodziłam i jedyne co mi zaoferowali przez te 3 dni to porada genetyczna... Szkoda gadać, wskazali ze powinnam zrobić Pappa i to do najbliższego pon a nawet skierowania mi nie dali... Normalnie porażka !
Ale po wypisie poszliśmy na oddział Wilczynskiego. Co prawda jego nie było, ale zaraz ekspresowo pomógł mi tam jakiś lekarz... Dał skierowanie do sonomedikal na badanie prenatalne... Bo z racji niepoprawnego kariotypu u męża przysługuje nam na NFZ...
W wielkim skrócie ... Ciagle nie mogę uwierzyć ze tak zmarnowali mi te 3 dni...

reklama
Ech służba zdrowia...kocham :-(
Dobrze, że chociaż koniec końców masz skierowania na badania, tyle się nadenerwowałaś biedaku. I jestem dumna z Twojej decyzji o amniopunkcji :tak:Trzymam kciuki za usg!

hej dziewczynki dawno mnie nie było mam nadzieje ze mnie jeszcze pamiętacie :))) gratki wielkie tym co się udało i kciuki mocne za starające się :)))
a my rośniemy i mamy się dobrze jak na razie krwiak znikl wkoncu po 3miesiacach tylko anemia się przyplatala ale już lukam zelazo wiec będzie dobrze... jestem na duphastonie i clexane do acardu już nie wrocilam z dzidzia wszystko wporzadku i to najważniejsze mam nadzieje ze tak będzie do końca ciąży :)))

zula medal powinnas dostać jak nic... ale teraz już musi być dobrze pozdrawiam cie goraco

pietrucha ja wyladowalam z krwawieniem w szpitalu ok 6tyg i wtedy miałam odstawiony już acard i do niego nie wrocilam już w ogole...a jestem w 25tyg. mam tylko clexane przez caly czas i teraz duphaston jeszcze mi lekarz zostawil ale powoli tez będzie zmniejszal... a encortonu w ogole nie miałam tym razem bo nie chciałam... maluch ma się dobrze i to najważniejsze tylko anemia mi się przyplatala ale mam już zelazo a u Ciebie kochana będzie wszystko wporzadeczku wiec nie martw się tym ze acard ci odstawili masz clexane a co do kw fol 5mg wystarczy... jak miałam wieksza dawke to szczawiany wapnia mi się pojawily w moczu bo co za dużo to nie zdrowo :)))

dziewczynki powiedzcie wy wszystkie mialyscie CESARKI ??? i jak się czulyscie po zabiegu ??? a i oczywiście WIELKIE GRATULACJE DLA MLODYCH MAM :)))

MIMI, GOGAC super, że tak rośniecie w siłe ;) Mimi ja miałam poród SN więc nie opowiem wrażeń, choć nie było aż tak źle. Ostatnia faza 35 min i po sprawie ;)
Alusia przykro mi, że i ty musiałaś zetknąć się z "naszą służbą zdrowia". Niestety coraz częściej doświadczamy "braku chęci" z ich strony..
Ewa ;* objawy ustąpiły? wszystko w porządku?
Nutka drążąc temat... :-) myślisz, że powinnam lekarzowi zasugerować jakieś leki. Ja obecnie nie biorę całkiem a całkiem nic, w tym nic na tarczycę. Fakt, tak jak piszesz może coś być na rzeczy bo o ile dobrze pamiętam to całą podstawówke leczyłam się na nadczynność ale potem to wyprowadziłam i już do tematu nie wracałam. Wizyte u endo mam za dwa tygodnie ale to zwykły endokrynolog jest więc chyba bym mu musiała coś "podpowiedzieć" :tak: Rybki lubie a nad morze nie jeżdżę bo daleko. Jadam wszystko z jednym wyjątkiem- cebuli i porów bo nie lubie ale nie sądze aby to miało wpływ na moją kondycje.
Wiecie co zauważyłam, że odkąd odstawiłam leki w tym steryd to ciągle i ciągle przybieram na wadze :-( a jem dość rozważnie, no chyba, ze to przez zimę ale przytyłam 4 kg w 4 m-ce. Nie lubie tak....

Dziewczyny ja mam przeciwciala TPo 29 przy normie <34; natomiast TG juz nie pamitam ale tez poniżej normy było.
Ja przed pierwsza ciaza mialam TSH 2,7 i nikt nic z tym nie robil bo zawsze tak mialam. Dopiero po tych poronieniach a nawet juz w tych poronionych ciazach mi sie rozjechalo ale to sama do tego doszłam duzo pozniej i zaczelam leczyc w tamtym roku jak tsh wyszlo koło 5 i tak sie z tym mecze chociaz ft4 mam cos koło 1,5.
Pietrucha tez pogadam o zmianie na letrox i dawce 50, moglabym sama juz zwiekszyc dawke ale juz nie chce mieszac poczekam te nicale 2 tyg.
Alusia to niezle Cie załatwili, a sonomedice polecam z pierwszej ciazy:)
Iris jakiego endo z Łodzi polecasz? ja tam kiedys chodzilam do Dr Sobieszczenskiej-Jablonskiej-ona prowadzial moja pierwsza ciaze ze wzg na pco a teraz do Dr Jedrzjczyk-srednio mi ona lezy bo twierdzi ze ja nie mam pco tylko nie wiem co? ale wiem ze ona mi przepisze jak cos glucophage a ta poprzednia nie chce i to taka glupiego robota

Moje koleżanki chodziły do prof Maziarza do dermedu. Tylko nie wiem czy on jest w 100% ciążowy. Wszystkie chodziły do niego nie będąc w ciąży.

Mi mi, a moglabys podac nazwe leku z zelazem, ktore zazywasz prosze? Mi zelazo wyszlo w morfologii super, a potem hematolog wysmial badanie zelaza, mowiac ze nie jest miarodajne i zlecil badanie Ferrytyny (rezerwy zelaza) i wyszlo tragicznie. Teraz ginekolog, immunolog i hematolog ma inny pomysl na lek z zelazem jaki mam przyjmowac. Zdecydowalam sie na Sorbifer Durules, ale nie wiem czy go brac w ewentualnej ciazy.

reklama
esperanza ja wlasnie mam przepisane sorbifer ale mi zelazo wyszlo w dolnej granicy jak jest od 9 to mi wyszlo wlasnie 9 no i oczywiście morfologia i nikt nie kazal mi robic rezerwy zelaza tylko przepisal mi doktor ten wlasnie lek i na kolejna wizyte mam już zrobić sama morfologie

Do góry