reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ewuś bardzo sie cieszę ze wszystko jest ok... Ale jakoś od początku wiedziałam ze jest dobrze :*

Iris Pappa super :) a to wizytujesz 10 lutego? O której masz wizytę? Dobrze by było żebyś juz te wyniki miała... Zawsze to prof spojrzy i powie czy ok :)

Kruszka no to trzymamy kciukaski za jutro... Życzę abyś płakała ze szczęścia :D

Kaira dużo zdrówka Wam przesyłam :*

Nafoczka ja z badań tarczycy to tylko tsh,ft3,ft4,antytpo,antytg miałam...

reklama
kochane moje mała korekta: :-)
pani doktor zleciła mi chyba badanie przeciwciał TRAb. Badanie to znajduje ważne zastosowanie także w różnicowaniu choroby Hashimoto w fazie nadczynności (Hashitoxicosis) i poporodowego zapalenia tarczycy w fazie nadczynności z chorobą Gravesa i Basedowa. Wysokie miano tychże przeciwciał może być sygnałem pojawienia się przemijającej choroby tarczycy u noworodka.
tylko tak nabaźgrala, że odczytałam trak :-)
PS martwię się oromnie o Pietruche :-(ona tak wiele już przeszła i sądze, żę więcej niż my...

To widać, że Pani doktor drąży temat, bardzo dobrze :) Doktor Przybycień też robi osobiście dokładne usg tarczycy.
Co do Pietruchy to też się martwię i rozmawiałam dzisiaj o tym z Panią doktor na wizycie. Powiedziała, że w przypadku porodu przedwczesnego ogromnie dużo daje powstrzymanie go nawet na 2 doby, aby zdążyć podać leki na rozwój płucek. Podobno takie dzieciaczki radzą sobie potem zadziwiająco dobrze mimo niskiej masy. I tego oprócz modlitwy będziemy się trzymać.

Witam. Dziekuje.
O malym krolu JULKU nie bede za czesto pisac, poniewaz Aga ma bardzo malo czasu co ja wpelni rozumie jako matka wczesniakow.Zbiera sie po tym cc ale.wszystko boli.
Maly zyje sobie w inkubatorku i napewno.kilka miesiecy tam zostanie.
ewa Pietrucha dostala sterydy i maly po ur tak samo.
A wam.wszystkim.zycze milego.dnia

W ogóle Julek to piękne imię. Przy każdej ciąży po Franiu M pyta o imię dla chłopca to mówię -Julek. Teraz też i M zawsze skrzywiony :-)

Ale tu się dużo dzieje! Trzymam kciuki za wszystkie brzuszki z całej siły mentalnie pietruchę, niech mały Julek rośnie i rośnie. Ja we wtorek mam wizytę u Dubrawskiego, ciekawe co mi powie.

AgnieszkaP - dawaj znać co wymyśli! Czytałam, ze On tez zleca te wlewy z Intralipidu, które stosuje Kruszka. Ciekawe czy Ci je zleci, bo cenowo w porównaniu z tymi drogimi to kosmos. Tez na jakimś forum czytałam, ze On pierwszy w Polsce zaczął je stosować, ale nie wiem czy to prawda. Powodzenia!

Ostatnia edycja:
Pietrucha zaciskam piąstki za Twojego synka. Oby wszystko pomyślnie się ułożyło. Wierzę z całych sił, że Julek krok po kroku będzie coraz silniejszy i da radę. Tobie również życzę zdrowia i wytrwałości.

Kaira, aditka- Powiedzcie jak u takiego maluszka stwierdza się zapalenie płuc? Wogóle co takimmaluchom podaje się na kaszel, katar itd?

Gosieńko, jak postępu? Folia doszła:) dziękuję z całego serca, w taką pogodę napewno się przyda. Rzuć jeszcze tylko numer konta bo będę musiała kaskę wysłać Ci na adres:)

Buziaki dla całej reszty ale normalnie czasu brak:(

reklama
A ja się witam ze szpitalnego łóżka. Mialam dziś jakieś plamienia i zostawili mnie na obserwacji. Jutro zdecydują co dalej. Chyba dzis za bardzo poszalalam i nie oszczedzalam się za bardzo.
Buziaki dla wszystkich :)

Do góry