reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Mimi, ja mialam zelezo po poronieniu (kiedy bardzo duzo i dlugo krwawilam i jego niedobor bylby uzasadniony) 125 ug/dl (norma 37 - 145), a 4 miesiace pozniej Ferrytyne mialam na poziomie 9,5 (norma 13 - 150), wiec mysle, ze generalnie przed ciaza i w trakcie dobrze w morfologii badac rowniez i Ferrytyne, bo zelazo jest wazne w wielu procesach przeciez.

reklama
esperanza pewnie masz racje ale w moim przypadku po co to badac jak już i tak dostałam zelazo do zazywania 2xdz... mi i tak na morfologii wyszly gorsze parametry wiec już tej ferrytyny nie badam ale dzięki za informacje :))) pozdrawiam

Nut4nut cena NIFTY jest dla mnie zaporowa, bo pewnie bym się zdecydowała, chociaż po rozmowie z ginekologami nie jestem już tak optymistycznie nastawiona. Podobno we krwi krąży wiele genetycznie nieprawidłowych komórek stąd ryzyko wyniku fałszywie dodatniego.

Rozpisalam się, a bb twierdzi, że nie jestem zalogowana :-S
Nie będę pisać drugi raz, nie mam sił.
Idę do kościoła pomodlić się za Wasze wizyty, usg, badania i starania.
Spokojnego wieczoru.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moze i ja cos wtrącę co to diagnostyki. Test NIFTY kosztuje 2500zl i mysle, ze z czasem jego cena bedzie spadala, bo stanie sie powszechniejszy. I jest to badanie o wiele dokladniejsze niz PAPPA, skutecznosc 99%, a dokladniej wyniki falszywie pozytywne wynosza mniej niz 1% wszystkich rezultadow. No i cena zawiera duze ubezpieczenie w przypadku wyniku negatywnego i urodzenia potem zdrowego dziecka.
I czytalam opinie kobiet, ktore byly genetycznie obciazone i chcialy wykonac ten test, zeby odpowiednio przygotowac sie do przyjecia chorego dziecka na swiat, gdyz takie maluszki potrzebuja o wiele wiecej specjalistycznej opieki od samego poczatku niz zdrowe dzieci.
Tu macie stronke Czym jest test NIFTY i kiedy najlepiej go wykonać? | Test Nifty jakby ktoras chciala zglebic temat.

Ja juz po histeroskopii, na szczescie moja macica nie jest taka zla choc nie ma prawidlowej budowy: ma wydluzony lewy rog, ale to juz Dubrawski musi mnie oswiecic na ile to oslabia moje szanse.
Mialam tez laparoskopie wiec moge opisac co to jest. A wiec laparohisteroskopia to juz nie zabieg a operacja, normalnie wykonywana na sali operacyjnej, w dluzszej narkozie i wkladaja rurke do gardla, nie wiem jak to sie fachowo nazywa. Moga wykonac od 1 do 3-4 naciec na ciele, mi na szczescie zrobili jedno ale bardzo bolal szew i mam blizne pod pepkiem. Jesli nie ma szczegolnych wskazan to bym na to nie szla, mi w ten sposob usuwali przegrode z macicy.
Mialam tez cesarke i musze powiedziec ze nie jest to nic przyjemnego, jednak wszystko zalezy od pacjentki i od tego jak zszyja rane, mnie strasznie ciagnely szwy, ale czy porod naturalny czy cesarka to nie jest to warte wspominania ale czego sie nie zniesie po to by przytulic swojego malucha.

AgaP. Ciesze się ze juz jestes po histeroskopii i wyniki sa całkiem w porządku. Ja po laparo zostalam z 3 bliznami i w ogóle jakieś jazdy podczas operacji były skoro zamiast usunąć torbiel wycieli jajnik... generalnie po operacji nie czułam się najlepiej dlatego na kolejną zwiadowcza się nie zgodzilam.

Mnie dziś troche wkurzyla pani z apteki. Zamawialam leki i placilam za nie jeszcze przed świętami żeby na 100% dotarły bo z fragminem jest problem a glupia pinda zapomniala zamowic albo komus sprzedala moje leki! A ja mam tylko 1 zastrzyk na jutro! Skąd ja wytrzasne teraz receptę? Ona nie wie czy na jutro jej się uda leki załatwić! I co ja mam teraz zrobić?

reklama
Mimi ja rodziłam i CC i SN. I powiem Ci że jeśli miałabym mieć kolejne dziecko to bez mocnych przeciwskazań chciałabym kolejne SN. Pomimo że moja CC była w znieczuleniu ogólnym i szybko po niej wstałam jak dla mnie nie ma porównania. Po SN brykałam jak młoda kozica, po 7 dniach już mnie nic nie bolało pomimo że sporo mnie nacięli.

Dziewczynki co do badań prenatalnych ja też miałam USG + Pappa na NFZ. Poszłam na niego bo miałam skierowanie ale jego wyniki nie były dla mnie mega wiążące. Jak dla mnie najważniejsze jest USG na dobrym sprzęcie, robione przez dobrego specjalistę. Kiedyś dużo na ten temat czytałam i generalnie jeśli USG jest w porządku to Pappa raczej to potwierdza.

Do góry