reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Inusia a jakie ty masz wynikiinsuliny? U Ciebie ta insulina to jedyny problem? Bo teraz przerazilam się nie na żarty.... Najgorsze jest to, że ja już sobie te insulinę unormowalam a teraz mi się znów tym sterydem 'rozwalila'.....

reklama
A nie wiecie czy Wójtowicz podtrzymuje metformine w ciąży? Bo sklanialabym się do wizyty u niego, ale z drugiej strony ja chcę brać metę w ciąży bo poprzednio odstawiłam przed transferem i skończyło się jak się skończyło.... I jeszcze jedno pytanko :) ile kosztuje w City clinic badanie na nk? Bo w invikcie trzeba zrobić całe subpopulacje i kosztuje to ponad 300 zlotych....

A jak te nk mogą być oznaczone inaczej? Bo ja chyba ich nie robiłam, no chyba, że oznacza się je inaczej.
Ją brałam metformax e ciąży. Najpierw mówił, że będę brała do 20 tc, ale skoro trzymałam dietę to mi kazał odstawić w 12 tc. Jednak do polowkowego brałam jeszcze pół tab, bo się bałam.
Dzwon i mów jaka sprawa, może Cię przyjmie między pacjentkami. Normalnie przyjmuje swoje jak przyjdą z problemem.

Apolinko super, że jest ok. Który to już tydzień?

Kruszka to są subpopulacje limfocytow albo jakoś cytometria coś tam, wiem że w tym City clinic nie robią tylko wysyłają na oddzial reumatologii do jakiegoś tam szpitala, tak mi powiedziała dziś babka przez telefon.... Kruszka a jaka dawkę bralas w ciąży? Ty sterydow nie bralas, dobrze pamiętam? Ja dietę trzymam naprawdę na Maxa, od wczoraj jeszcze bardziej, boję się tylko działania tego sterydu... No ale najważniejsze teraz do jutrzejszej bety....

A to robiłam cytometrie przepływowa na spartanskiej, koszt 200 zł. Wynik: odsetek o fenotypie bla bla wynosi 10%, norma do 5%.
Tak stetydow nie brałam, metformax przed i w trakcie brałam 1 tab 500.

Kciuki za betę &&&&&

Hmmm ja biorę 1500 xr.... No nic nie ma co gdybac, sama do niczego nie dojde, zobaczę jaka będzie jutrzejsza beta, we wtorek mam wizytę u kunickiego i potem będę kombinować

Dziewczyny, nie wiem czy pamietacie, ale w zeszlym miesiacu raz po przytulaniu lekko krwawilam i lekarz zlecil cytologie. Dzis opisal wynik: "Wynik konsultacji specjalistycznej Grupa II, kontrola za 12 miesięcy, w obrazie mikroskopowym niespecyficzna infekcja bakteryjna."
Nic wiecej. Napisalam juz do gina-onkologa co o tym mysli i czy nie powinnam przyjmowac lekow w zwiazku z tym. Nie mam pojecia jaki to moze miec wplyw na ewentualna ciaze. Spotkalyscie sie z czyms taki?

Esperanza86- mi często wychodzi 2 grupa, konsultowalam u paru lekarzy ale wszyscy mówili, ze teraz niewielu osobom wychodzi 1 i 2 tez jest ok. Natomiast jeśli była informacja o infekcji zawsze dostawałam cos na podleczenie. co do wpływu na ciaze to niestety nie wiem.

dziękuję bardzo kinga, tez teraz czytam, ze "grupe I mają zakonnice i to nie wszystkie" ;) martwi mnie jednak ta "niespecyficzna infekcja bakteryjna". Lekarz żadnej info nie napisal, ze mam przyjsc na wizyte czy, ze dostane leki. No nic dzis ide do innego gina, a we wtorek mam wizyte w klinice nieplodnosci i obawiam sie, ze nas to zablokuje na miesiac-dwa, bo każą podleczyc i powtorzyc cytologie, a na sam wynik czekalam miesiac :-(

Esperanza zrob sobie może wymaz szvzegolowy z pochwy albo czasem niektóre lab mowia o tym czystosc pochwy to będziesz wiedzieć konkretnie jaka bakterie wychodowano. Podpytaj o to lekarza dzisiaj na wizycie.
Co do cytologii ja tylko raz mialam 1- jak bralan regularnie co msc po 10 tab lacibios femina. Polecam. Tak to zawsze 2, bo mialam malo pałeczek kwasu mlekowego.

reklama
Dzieki Iris, w Medicover raczej takiego badania nie zaznasz, mialam tylko razem z cytologią Posiew wymazu z kanału szyjki macicy i wynik jest super: Z badanego materiału wyhodowano Lactobacillus spp. - wzrost (+++), ale dziś zapytam. Jeśli nie będą mieć, to we wtorek w Gamecie, a jeśli i tam nie to nawet nie wiem, gdzie tego szukać, ale się postaram. Czytałam gdzieś, że niespecyficzna infekcja bakteryjna może mieć z wiązek z zaburzeniami immunologicznymi, a ja brałam wtedy Metypred 12mg, ale nie wiem czy to wiarygodna informacja.
A te Lacibios Femina można brać też w trakcie starań/w ciąży?

Do góry