reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Inusia, mieliśmy też problem z zajściem, przez 4 lata, powodu nie znaleziono.... Zdecydowaliśmy się na in vitro, przy pierwszej stymulacji na 6 zaplodnionych komórek udało się uzyskać 5 zarodków które dotrwaly do 5 doby co jest dobrym wynikiem. Pierwszy transfer od razu się powiódł ale niestety ciąża obumarla ok. 8 tc... Drugi transfer się nie powiódł, teraz był trzeci...
Nafoczka to 7 dzien po transferze więc jakby porównywać do dnia po owulacji to chyba 12 (bo 7 dpt + 5 dni zarodka)....
Raptus - biorę 12 mg - 2 tabletki rano i jedna w południe. Mam brać do 9 tc

A nie wiecie czy Wójtowicz podtrzymuje metformine w ciąży? Bo sklanialabym się do wizyty u niego, ale z drugiej strony ja chcę brać metę w ciąży bo poprzednio odstawiłam przed transferem i skończyło się jak się skończyło.... I jeszcze jedno pytanko :) ile kosztuje w City clinic badanie na nk? Bo w invikcie trzeba zrobić całe subpopulacje i kosztuje to ponad 300 zlotych....

Apolinko, jestem i podczytuję cały czas ale nadal się mega stresuję i nie mam siły pisać... od piątku miałam plamienia ale ustały. wczoraj byłam u lekarza i wszystko było ok. dzisiaj jest 8t6d. trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę bo to dziś prawda? &&&

Miłego dnia wszystkim :)

Kurczę, do wojtowicza strasznie odległe terminy, teraz zapisują na połowę czerwca :( mam co prawda we wtorek wizytę u kunickiego w invikcie to podpytam o wszystko, ale nie wiem czy w tej sytuacji nie iść do jerzak jeszcze....

Dziekuje dziewczyny. zciskajcie tylki na ile mozecie i lezec zeby nie wczesniak ;)bo ten rok mnie wykonczyl najabrdziej chodz nagroda jest wspaniala.apolinko super wiesci
Szczesliwa jesli tyle razy poronila to muai byc jeszcze inna przyczyna.

reklama
Mam znajomą, która poroniła już 9 razy. Lekarze mówią, że przyczyną jest bardzo nasilone PCOS i niedoczynność tarczycy. Od jakiegoś czas pije inofem dwa razy dziennie i mówi, że czuje się lepiej. O ile się nie mylę musi ten suplement przyjmować m.in trzy miesiące. Czy któraś z was go piła? jak się sprawdził?
Moja liczba poronień jest bliska Twojej znajomej i teraz tez wyszlo na jaw, że mam wyniki insuliny nie bardzo, biorę Metformax, ale tez pije Inofolik, to jet to co Inofem, tez piję go 2 razy dziennie i minimum chyba trzeba przyjmowac przez 2 cykle. Moje znajome, które mają problemy z insuliną piją ten specyfik i wszystkie sobie go chwalą. Niektórzy lekarze bojąc sie podawania metforminy w ciąży zlecaja picie wlasnie Inofolicu.

Sykatynka, a nie możesz zagadać w sprawie wizyty do Wójtowicza, że zależy Ci stasznie, bo jesteś w ciąży i potrzebujesz zlecenia na Interlipid? Może Cie jakoś wcisną :-(A metrorminy przy takich problemach z insuliną bym w ciąży tez nie chciała odstawić za wszelką cenę.

Do góry