reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczka jeszcze ciebie pomęcze:oops: jak wyglądały u ciebie wizyty u doktorka w ciąży? ile ich było, jeżdziłaś do tarn czy krk?
Paula widzę ze odrabiasz zadanie skoro doczytałas ze leżę. Moje pierwsze poronienie było w maju 2010r. wiec tez 6 lat walki, która się opłaciła (Lilia)
U dok.bylam w ciąży 3 razy 1. w dniu @ z beta w zębach a ostatni w 14dc. Jeździłam do Tarnowa. Na kolejną wizytę kazał mi przyjechać jak będę planować córcie :D

reklama
30paula30 nie stać mnie na parafine kosmowki robiłam badania prenatalne i wszystko było ok ta 2 ciąża 13 tydzień serduszko przestało bic myślę że przez to ze nie dali mi heparyny od początku ciąży tylko brałam dupka i kwas foliowy 5mg teraz biorę kwas foliowy 15mg i Bromka pół tabletki na noc

To bierz jeszcze Acard 75 mg i lepiej metyle na MTHFR. W Twoim przypadku zbadałabym też krzywą cukrową i insulinowa, bo masz wysoką glukoze.

Mia u mnie problem z tym, że mi dr P powiedział NIE dla clexane i sterydu a ja się obawiam i boję bez, tym bardziej ze mam ANA2 i do tego w rodzinie multum chorób autoimmunologicznych typu RZS, zawały, a wiadomo z mutacją mthfr tez jest do tego predyspozycja,- choć homocysteinę mam ok, z jednej strony chce zaufać dr P bo sensownie rozmawia, byłam tez u dr Sachy( w krakowie)- ale nic nie wniosłam z wizytu u Niego tylko tyle, że chciał mnie szczepić a ze względu na wysokie ANA2 dr P tez powiedzial Nie dla szczepionek. Mia a co Tobie doktorek Nasz powiedział na clexane i steryd? pytałaś Go?Mia a badałaś MLR?

Mnie dr nie powiedział nie, ale nie wiem jak będzie jak rozpoczne cykl stymulowany, czy rzeczywiście dostanę recepte.allo mlr nie badalam, ale mam wpisane w karcie że mam 19 %..więc może jeszcze dlatego do tej pory nie dostałam skierowania.Zastanawialam się też na sensem badania allo bo ja na ten moment do szczepien bym nie podeszła, a dr przy niskim allo wcale się na szczepienia nie upiera.ja z kolei homocusteine mam wysoka ale zbijam metalami.Mysle,że u Ciebie może dla dobra maluszka wstrzymuje się bo miałaś wadę dzidziusia, wiem że to.smutne że było chore,ale masz duża szansę urodzić teraz zdrowe.Przynajmniej ja takie otrzymałam informację, że z dwojga złego gorzej jak dzidziusie są zdrowe bo trzeba nadal drążyć diagnostykę, a Wasza wada o ile dobrze kojarzę jest losowa.

Mia a kiedy zaczynasz starania, stymulację? też mi było lżej( o ile można tak powiedzieć) jak dostałam wyniki badań z Genesis z poronionej kosmówki bo wiedziałam że wszystko zrobiłam dla maluszka( chłopiec)leżałam non stop, poprostu była wada letalna i dość rzadka mam nadzieję tylko że limit nieszczęść z ostatnich lat na wielu płaszczyznach wyczerpałam. gdyby kariotyp był prawidłowy nie powróciłabym do myśli o staraniach tak szybko...

Na kolejną wizytę kazał mi przyjechać jak będę planować córcie :D

Czyli za rok :D

Motylek słuchaj dziewczyn bo to naprawdę mądre kobiety są. Ja im powierzam swoje starania ,leczenie i przyszłą ciążę.

Mia ja na wizycie u doktora od razu poinformowałam go ,że spróbuję ciąży bez badania allo bo i tak na szczepionki nie pójdę ze względów kasowych. Byłam na wizycie w poniedziałek i brałam clexan jakoś się nie oburzał na to ,ani na fakt ,że bez jego zaleceń poszłam pozbyć się przegrody w macicy heh :p

Tęczowa Tobie również należą się pokłony i szacun za walkę o dzidka przy SM. Chyba każda z nas ma jakieś krzyże na plecach :(

Paula witam,

Bea :*
Jeśli i mi Pan P. powie że Clexane nie potrzebuję to i tak się nie dam przekonać :D, bo pierwszy raz udało nam się zobaczyć zarodek i usłyszeć serduszko, a wcześniej nie miałam heparyny. Wierzę, że to ona pozwoliła nam na tę chwilę szczęścia...ale mogę się mylić

Hej
Ja od wczorajszego wieczora w domku jestem, Kupiłam dziś w Smyku wanienkę i fotelik Maxi Cosi a w Rossmanie 2 paczki Pampersów i chusteczki. Także mogę powiedzieć, że wyprawka gotowa :-):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :):-) :)
Muszę jeszcze tylko w przyszłym tygodniu poprasować ubranka dla malucha i spakować torbę dla Niego, bo moja już spakowana.
Z mniej przyjemnych rzeczy to byłam dziś u dentysty...ale na szczęście nie bolało :-).
Teraz wstawiam zupkę szczawiową i relaksik, muszę poczytać co popisałyście!

Ale ja będę miała wyniki 19 maja to wtedy się okaże czy metyle mam brać poziom hocysteiny i reszta badań będę miała 19 maja a i chyba jest u mnie wykluczony zespół antyfosfolipidowy

reklama
Mia a kiedy zaczynasz starania, stymulację? też mi było lżej( o ile można tak powiedzieć) jak dostałam wyniki badań z Genesis z poronionej kosmówki bo wiedziałam że wszystko zrobiłam dla maluszka( chłopiec)leżałam non stop, poprostu była wada letalna i dość rzadka mam nadzieję tylko że limit nieszczęść z ostatnich lat na wielu płaszczyznach wyczerpałam. gdyby kariotyp był prawidłowy nie powróciłabym do myśli o staraniach tak szybko...

Też taki wynik przyniósł by mi trochę ulgę, ale dostałam taki jaki najbardziej mógł mi sprawić smutek zdrowa dziewczynka.Jestem 3 miesiące po poronieniu i miesiąc po laparo, fizycznie wg doktora jestem gotowa do działań, ale z mezem jeszcze psychicznie nie jesteśmy gotowi, szkoda mi tego cyklu bo.po laparo się jest b płodnym ale pełnie teraz ważne funkcje na weselu, chrzcinach i ważna operacje w rodzinie, więc niech to minie i zajmiemy się spokojnie sobą, myślę za miesiąc, dwa spróbujemy.Mam zacząć od lamette i Ovitrele.Konxem mają mamy wizytę w poradni genetycznej w Rzeszowie w celu zbadania kariotypow.

Ostatnia edycja:
Do góry