reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi cos na O. Otrivin , ovarin ? jakos tak.
@Porzeczka1234 encorton mam w domu,wiec od testu bym mogla brac np 5, clexan nie wiem czy tak naprawde musze brac bo nie mam zadnej mutacji...
Ale wiem ze nawet jak bede chciala z dnia na dzien na wizyte sie umowic to nie robia problemu i zapisze mnie na koniec dnia.
To tak samo jak gin mi kazal przyjsc w 12 dc na zastrzyk, ide do rejestracji a babka do mnie mowi ze terminy sa na polowe czerwca, no ale powiedzialam o co chodzi i nie bylo problemu.
A co Kochana jeszcze bys mi doradzila brac?

reklama
@Porzeczka1234 - wybacz :D zawsze mylę szczepionki z zastrzykami... A czym się różni fraxiparina od clexane? Bo różnica w cenie też ogromna :O

@Funia90 - dziękuję za info! Boże! jakie różnice w cenie... Mi na bank hematolog moja nie przepisze z refundacją :/ Myslisz, ze Twoj gin zmieni Ci bez problemu na neoparin?

@bea25ta - co u Ciebie dokładnie jest wskazaniem do refundacji luteiny i zastrzyków?

BRZUCHATKI piszcie, co u Was! :*
Za WIZYTUJĄCE dziś trzymam kciukasy! :*

Dziękuję dziewczyny :) wczoraj się postarałam i zrobiłam sliczną kolację na balkonie, bo dzis mamy wizyte wieczorem i nie bedzie czasu. Zrobiłam dania z resztek, bo nie mialam jak jechać na zakupy, ale wyszło mimo to super: zupa krem szpinakowa z grzankami i szczypiorkiem, spaghetti aglio oglio i zapiekane pod bezą morele z migdałami i miodem.
Neoparin sprzedadzą tez
w aptece jak się ma wypisany clexane, bo to zamiennik. Ja chyba zostane przy clexanie.
Jesli chodzi o refundacje, to glownie od lekarza zalezy czy ma odwagę wypisać:p

@Liluli - nawet prywatnego? czy to ten, co współpracuje z NFZ musi wypisać?Mi się wydaje tak jak Kas90, że nie każdy bywa przychylny i się po prostu boi, jeśli nie ma wprost wskazań w wynikach... jak np u mnie :/

@Marthi clexan i fraxiparina to to samo wszystko zależy od dawki 0,4 jest tańsza 0,6 droższa itd. Juz pisałam kilka razy ze mam mthfr w obu genach byłam u 2 genetykow jedna mówiła ze moze być to przyczyna strat i zaleciła zastrzyki druga była tego pewna i dała zaświadczenie dla ginekologa ze mam mieć fraxi na ryczałt i mam.

@dżoł ja bym brała encorton od testu pozytywnego co najmniej 10 mg ja brałam 15 mg. A jeśli chodzi o clexan musisz sama podjąć decyzję

@magda1208 chodzi o stymulację czyli po naszemu podrasowanie jajka. Pytaj o co chcesz czuwam

on mi pewnie wypisze recepte na clexan, tylko ze 100 % bo nie ma podstaw zeby dac na ryczalt. No chyba ze na gwalt hematologa prywatnego znajde ale tez nie powiedziane ze wypisze zaswiadczenie.

halo:)
ja na szybciutko- za wizytujące dzisiaj kciuki zaciskam! odezwijcie się po koniecznie.
Czy ktoś nie miał dziś powtarzać bety? umkło mi tu coś??

reklama
O nie, my juz po serduszku wiec beta sie nie stresujemy. Chyba martaha miala robic by sprawdzic jak przyrasta

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry