reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Miałaś przeczucia na synka [emoji2] Super, że wszystko dobrze!!!

mhsv3e5ez4n46979.png
To chyba @bea25ta miała przeczucia ;)

Dobra dziewczyny, zaczęłam
Link do: Aniołkowe Mamusie szaleją w kuchni

reklama
@Destino, nasza mała do 14 tyg na usg też była praktycznie nieruchoma. Na 1 prenatalnych dr ją usg pootrząsała, zeby coś się obrócila i niewiele to dało. Jeszcze się nafika :)
@matulkaa, mam tylko zdj jakiejs kosci :D teraz już nie są takie fajne zdj z usg, bo dziecko duze.

@marshia ja też mam te kosmiczne i tylko te jedno uważają że są wskazaniem do Clexanu inni że nie ale i tak wezmę Clexane następnym razem
Zastanawiam się czy jak nie mam mutacji MTHFR to warto brać metyle żeby zbić homocysteine?
iveo ja bym brała one ci nie zaszkodzą w przeciwieństwie do zwykłego kwasu a pomoc mogą :)

Dziewczyny jadę jutro jednak na HSG, ktoś miał? może opisać?
A trzeba być zafelflonowanym?
O matko burczuś, za co? Sto razy czytalam o co kaman :p
Ja tez miałam. Dok. P robi tak po prostu, nie dał znieczulenia ale był bardzo bardzo delikatny :D na początku zakłada taki balonik, to średnio przyjemne ale potem jest ok. Włożył rurkę taka jak cewnik i kazał z konia przejść na łóżko. Potem powiedział ze rurke zostawi i będę nią sobie wpuszczać plemniki :D :D :D
Cześć dziewczynki :)
Nie było mnie jeden dzień i 11 stron do nadrobienia :O znowu pewnie esej napiszę xD
Co u mnie... ostatnio po moich gorzkich żalach , które Wam tutaj wylewałam miałam rozmowę z M .
Powiedziałam wszystko co mi leżało na sercu ... biedny nie spał całą noc... budził się i całował mówił że kocha i żebym nigdy tak nie myślała . Piszę dzisiaj dopiero , bo wczoraj miałam wieczór z M no i mieliśmy gości :) przyjechały na chwilę moje kuzynki z małym po zdjęcia z chrztu , ale nie siedziały długo i od 17stej miałam M dla siebie :D istne lenistwo...leżeliśmy cały wieczór i oglądaliśmy filmy wyprzytulałam się za wszystkie czasy :) Tak inaczej jest po tej rozmowie , z resztą M sam wczoraj do mnie powiedział " widzisz jak jest dobrze razem ... chciałabyś inaczej ? " zmieniłam swoje nastawienie , staram się myśleć pozytywnie :) Śmiać mi się chce bo dostaje dziś takie smsy jakbym się cofnęła ileś lat wstecz xD
Powiem Wam ,że mój M ma wiele cierpliwości , nigdy nie podniósł na mnie głosu . Jest bardzo wyrozumiały ... jak widzi ,że mam zły dzień po prostu się wycofuje , nie kłuci ze mną , wieczorem jak ochłonę to przytuli i jest dobrze . Wiem ,że mam skarba , a ja jestem teraz trudna mimo,że zrobiłabym dla niego wszystko . No ale wiem ,że idzie do dobrego ...będziemy sam na sam u siebie w domku to wszystko obróci się do góry nogami , tutaj nie mamy prywatności i swobody a jak mieszkaliśmy za granicą to tak byliśmy nauczeni więc ciężko dostosować się do sytuacji ...ale jeszcze trochę i będziemy na swoim :)

@Kwiatuszekk23 sny biorą się z tego ,że po prostu za dużo rozmyślamy i się martwimy co dalej , ale nic się nie bój wszystko będzie dobrze 3mam kciuki :*
@bea25ta dziękuję :* skorzystałam z porady i wygadałam się ... ulżyło mi i jakoś inaczej jest . Teraz jakoś nie mam takiego piętna na starania , chce się cieszyć z tego co mam , w końcu przyjdzie dzień ,ze nie będę rozczarowana :)
Cieszę się ,że u Ciebie wszystko ok :) co do basenu , kazdy powód jest dobry żeby czasami pobeczeć hehe
@kas90 ciesze się ,że ktoś skorzystał z mojej wypowiedzi nie spodziewałam się :) faceci inaczej odbierają pewne sprawy dlatego warto wymieniać zdania . Oni przechodzą przez wszystko po swojemu . Mi jest o niebo lepiej po tej rozmowie , M tez zupełnie inaczej do mnie podchodzi , chyba nie spodziewał się ,że to wszystko ciąży na mnie aż tak :) A Twój mężulek wesoły gość haha :) dobrze że wszystko ok po wizycie mała rośnie pięknie <3
@mała79 cieszę się że wszystko dobrze po badaniu :) masaakra podziwiam ,że na żywca :O ja bym nie dała rady chyba ;/ mocna kobitka z Ciebie :) wiem ,że to wszystko się przeciąga ...ale jak już będziesz po wszystkich badaniach to będziesz pewna ,że wszystko jest ok i nie będziesz mieć wyrzutów ,że coś pominełaś . Jeszcze będziesz miała kolejne dzieciątko :)
@burczuś rozumiem Cię ...czekanie sprawia ,że ma się dosyć ;/ ale będzie dobrze :* ja teraz po tych niepowodzeniach też częściowo odpuściłam , bardziej zamieniłam nastawienie na korzystanie z życia i przyjemności niż myślenie nad tym że ma się udac ...
@marzycielka81 dasz rade wstrzyknąć heparynę ...ja od początku sama robię i chyba bym nie dała żeby ktoś mi robił :) nie jest to nic przyjemnego ale można się przyzwyczaić dasz radę :* pieknie tworzysz :)
@czarna_mala super ! czekam na Twoje testowanko :) o jacie ale kolacja :O wygląda pięknie , ale ja to jestem wybredna i bym nie zjadła , nie lubię serów xD
@dżoł ale piekny koteł ! cudaśny ! :)
@anetkruczek u mnie wszystko wraca do normy, walczę z psychiką , na razie jest fajnie i nastawienie pozytywne :) cieszę się że jest ciałko żółte na pewno zobaczysz serduszko ! :)
@iveo myślę ,że metyle nie zaszkodza a homocysteine pomogą zbić :)

Dziewczyny co to jest ovitrelle ? :p az mi głupio , bo nie wiem xD
Wątek z przepisami jak najbardziej na tak ! :)

Roxie ovitrelle jest na wzrost i pękanie jajeczek i potem podrasowanie cialka zoltego. Od razu wali z kopyta :)
mi z wyników wyszły tylko podwyższone do 33% komórki NK. Co do dawek encortonu to mój lekarz mówi, że dla ciąży dawka 20 jest max aby nie zaszkodzić , chociaż jestem zdania, że im większa dawka encortonu to większe szanse na ciaże. Kiedyś brałam 35 encortonu i donosiłam do 13 tyg. jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to encorton odstawiłam i poroniłam. Wtedy brałam encorton z powodu zapalenia zatok. A w którym jesteś tyg? to twój pierwszy raz na zastrzykach?
To nk masz bardzo wysokie.
@matulkaa wiem właśnie z tym acardem i clexanem ale ja waze 40 kg.... I chyba po dwóch tygodniu clexanu krew mialam jak woda :) on mówi ze znajdzie złoty srodekni walczymy jedno i drugie pe nie koło 7 tygodnia. :) na razie mam badać czynniki krzepliwosci co dwa dni.

@roxie123 cieszę się ze napisałaś i ze jest ok :* ja nie widzę zdjęć które dodałeś :(

Ma któraś dziewczyna jakiś dobry przepis na ogórki do słoika może tak na słodko bardziej niż super kwasnie :)
Anetka przepis na Beaty ogorasy potem dodam :) chyba że upomni się o prawa autorskie :D to jest chyba taka jak @Porzeczka1234 pisze. O ile jeszcze chcesz. Jest słodka :)
Mam juz wyniki. Jakiegos szalu nie ma, ale beta urosla o 84%. Pozostaje sie tylko modlić.
Kwiatuszek jest ok ♡ kciuki zacisnięte :*
Oczywiście , że będę rozmawiała z lekarzem chciałam jednak zapytać czy któraś miała podobne dolegliwości.
Madzia ja mam straszne, zwłaszcza jak pośpie na plecach ale to raczej po ciąży, porodzie i od noszenia grubaska :D
Kochane ciotki nasz prawdopodobnie synus ma 108 g i w ogole sie nie ruszal. Gdyby nie serducho... Po prostu spal sobie. Szyjka 3,46 ale zamknieta. Dzis nie mam zdjecia cudaczka. Jest tak dobrze, ze nawet dostalam pozwolenie na cwiczenia. A z bolem musze sie oswoic, bo to endometrioza swoje robi. A i polip duzo mniejszy ale jeszcze moze straszyc krwia. I lozysko podnioslo sie z szyjki [emoji1] Tyle o naszym szczesciu. ŻYJE TO NAJWAZNIEJSZE

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Destino cudownie! Wiesz jak ja to przeżywam! Tak czułam ze będzie kolega Wiktorka :D

Ps pytanie za 100pkt: która ogladala film?
k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,44_V5_orig-1.gif

I chce jeszcze ktoś do zamkniętego wątku?

Załączniki

• k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,44_V5_orig-1.gif
    k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,44_V5_orig-1.gif
    24 KB · Wyświetleń: 566
@nafoczka na ogórki mi porzeczka pisała dzisiaj mam nadzieję ze wyjdę pyszne, tzn że mojej mamie się udadzą ale na reszte nie pogardzę :)

Ja wczoraj byłam na USG a dzisiaj znów panika .... dobrze że nie mieszkam w Krakowie albo Tarnowie bo była bym co dZień u doktora ....

Dasz radę odmawiać nowennę nie wiem jak się to dzieje ale jak już zaczniesz zawsze znajdziesz czas. Ja od ostatniego poronienia odmowilam 4 nowenny potem przerwalam na miesiąc i teraz leci 5 od pozytywnego testu :) ta modlitwa ma niesamowitą siłę w ten sposób że chcesz ja odmawiać :)

Dasz radę odmawiać nowennę nie wiem jak się to dzieje ale jak już zaczniesz zawsze znajdziesz czas. Ja od ostatniego poronienia odmowilam 4 nowenny potem przerwalam na miesiąc i teraz leci 5 od pozytywnego testu :) ta modlitwa ma niesamowitą siłę w ten sposób że chcesz ja odmawiać :)

Dokładnie, pięknie napisane. Dasz radę, dla Małego Cudu uwierz mi, że dasz [emoji4]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Lili mialam wczesniej zastrzyki ale 0,4 to co to jest orzy mojej wadze. Skonczylo sie na 5-6 tyg. Nk mialam 16 %, zbilam do 10. Bralam 20 albo 25. Juz nie pamietam. Od marca nie biore encortonu i teraz przed @ chce isc sprawdzic czy uroslo. Euthyrox sie bierze na tsh, powinno byc w okolicy 1. Ja mialam ponad 2. Biochem. to moja pierwsza bo beta urosla do 25 tylko. A 3 pierwsze dochodzilo do 1,500 i spadalo.
Destino cudowne wiesci [emoji8]
Kwiatuszek wazne ze przyrasta , bedzie dobrze [emoji6]

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny,ale Wy tu produkujecie.. Od ostatniej mojej wizyty,było ponad tysiąc postów :D muszę częściej do Was zaglądać. przez chwilę miałam wrażenie,że pomyliłam forum,bo tu same masterchefy :D ale pichcicie! Ja to jestem leń :p
@dżoł przepiękny kotek, niby ja się kotów trochę boję i jestem psiarą,ale takiego mogłabym mieć :)
@Kwiatuszekk23 , gratuluję przyrostu bety :)
@anetkruczek, ściskam kciuki za serduszko :)
@kas90 , bardzo się cieszę,że u Joasi wszystko dobrze,mam sentyment do tego imienia,bo moja mama to Asia :) niech Malutka dalej zdrowo i pięknie rośnie! Byłam u Twojej ginekolog. Mam pozytywne odczucia co do niej. Tylko zdziwiło mnie,gdy powiedziała,że przy mthfr a1298c hetero,powinnam brać aż 1,2 kwasu metylowanego,ja brałam do tej pory 0,4solgara plus 0,2 zwykłego w ovarinie,ale dołożyłam ostatnio jeszcze jedną tabletkę metylowanego,więc biorę 0,8. Polecała actifolin,ale chyba nie da się go już dostać w aptece i ja wolałabym jednak nie brać takiej dawki zwykłego. Co do clexane,to przepisała mi kilka opakowań na ryczałt,ale mam zaświadczenie od hematologa,że mi się należy i nie wiem czy sama też by mi dała refundację czy nie. Acard mam brać od 12 dc i Uwaga! Clexane też mogę zacząć brać już wtedy ze względu na pai1. I chyba tak zrobię. Staranka za miesiąc. Zaczęłam brać metylowane b6 i b12 ,martwię się jednak o homocysteinę ,bo miałam 5,3 zanim zaczęłam brać metyle,a jak jest za niska, to ponoć też niedobrze. @kas90 , pisałaś ostatnio, że bierzesz b6 i b12 raz w tygodniu. Kiedy zmniejszyłaś dawkę? bo na początku brałaś codziennie, tak? b12 mam w górnej granicy i też nie wiem, czy nie przedobrzę. Mam jeszcze problem z tym encortonem. Czy któraś z Was ma dodatnie ANA,ale panel ANA 3 ujemny, nie brała encortonu i skończyło się to dobrze? i Dziewczyny z IO, do kiedy brałyście glucophage w ciąży?
@nafoczka, czytałam Twoje świadectwo, bardzo mnie wzruszyło i chyba też zacznę odmawiać nowennę pompejańską. Boję się tylko, że z braku czasu nie dam rady odmówić 3 różańców któregoś dnia i wszystko pójdzie na marne.
@Destino, dopiero przeczytałam, nieźle Cię "chyba Synek" nastraszył.. dobrze, że wszystko w porządku :) masz w stopce bromergon 2,5 - bierzesz go nadal?

Nie dała Ci encortonu mam rozumieć? Ja się nie znam na ANA niestety.
Mnie na początku chciała dać zwykły kwas w dawce 15, ale pokazałam zalecenia od genetyka (któremu trochę sama też nakreśliłam dawki nafoczki:D) i brałam metafolin 400 i nie miała zastrzeżeń, a też mam hetero i do tego obie mutacje. Z witaminami u niej to trochę jest tak, że ja mówię co biorę, dopytuję ewentualnie i ona to zapisuje:D
Dokładnie co i ile brałam przeczytasz na wątku "Poronienia nawykowe-przebieg ciąży". Bo teraz już nie biorę b6 i b12 tylko zupełnie inny zestaw.

reklama
Ale dziewczyny dużo piszecie. Chyba muszę zajść w ciaze żeby mieć czas to czytać
@Destino super że jest dobrze oby tak do samego końca
@anetkruczek te nasze ciaze lubią straszyć na początku ale wcale plamienia nie muszą znaczyć że jest źle mam nadzieję że niedługo zobaczysz serduszko
@burczuś nic nie wiem o tym badaniu ale trzymam kciuki żeby było dobrze
@magda1208 nie wiem jakim cudem udało Ci się dodzwonić ja tak sobie dzwonię od tygodnia i nic z tego nie wynika
Próbuje przełożyć termin histero w Lodzi ale tam się dodzwonić nie da!
Przy nieregularnych okresach chyba tam nie umowie terminu
Super wątek kulinarny jak tylko zamieszkam już we własnym mieszkaniu na pewno będę często odwiedzac ☺
@magda1208 nie powinno być takich objawów po encortonie bo nim się leczy różne stany zapalne bardziej bym się skłaniala ku teorii stresu poczytaj o fibromialgii

Ostatnia edycja:
Do góry