reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poronienie 7 tydzień

• Starter tematu użytkownik 221302
  • Rozpoczęty
U

użytkownik 221302

Gość
Dziewczyny proszę o pomoc
Lekarz stwierdził brak akcji serca 7 tydzień i5 dzień
Mam zgłosić się w poniedziałek po skierowanie do szpitala
Moje pytanie brzmi co potem dalej
Czy szpital da mi kartę poronienia bym mogła starać się o urlop macierzyński 8 tygodni, nie wyobrażam sobie powrotu do pracy na ten moment
Czy muszę sama wykonać badania genetyczne by ustalić płeć

reklama
Dziewczyny proszę o pomoc
Lekarz stwierdził brak akcji serca 7 tydzień i5 dzień
Mam zgłosić się w poniedziałek po skierowanie do szpitala
Moje pytanie brzmi co potem dalej
Czy szpital da mi kartę poronienia bym mogła starać się o urlop macierzyński 8 tygodni, nie wyobrażam sobie powrotu do pracy na ten moment
Czy muszę sama wykonać badania genetyczne by ustalić płeć

Musisz sama ustalić płeć i wtedy dostaniesz akt zgonu

Czyli musze wysłać sama próbki do badań tak ( ile się na to czeka) i jaki koszt

Sama płeć ok 500zł - jak chciałabyś pełny pakiet ok 1300zł

W diagnostyce 1150zl .genetyczne plus płeć.
.przechodziłam to 9 dni temu. Musisz zaznaczyć że chcesz zrobić badania.
Mozeszo określić płeć ale nie musisz chować tym np też zajmują się laboratorium które wykonuję badania a taką deklaracje wypełniasz na miejscu.o

Ja jak miałam łyżeczkowanie z powodu pustego jaja, to przed zabiegiem w szpitalu wypisałam kwestionariusz, że chce wykonać badanie płci z materiału poronnego. Na tym kwestionariuszu był nr konta, zrobiłam sobie zdjęcie. Po zabiegu próbki zostały wysłane przez szpital do laboratorium, ja w domu zrobiłam przelew, wynik otrzymałam potem zaszyfrowany za jakiś czas na maila.

Ja jak miałam łyżeczkowanie z powodu pustego jaja, to przed zabiegiem w szpitalu wypisałam kwestionariusz, że chce wykonać badanie płci z materiału poronnego. Na tym kwestionariuszu był nr konta, zrobiłam sobie zdjęcie. Po zabiegu próbki zostały wysłane przez szpital do laboratorium, ja w domu zrobiłam przelew, wynik otrzymałam potem zaszyfrowany za jakiś czas na maila.
Dziękuję lekarz mówił że łyżeczkowanie robią jeżeli tabletki nie zadziałają, chce jednak uniknąć szpitala, więc mam nadzieję że samoistnie się poroni, w razie co mam już gotowy zestaw w domu jak kazali mi z laboratorium, a do szpitala pojadę potem na kontrolę

Dziękuję lekarz mówił że łyżeczkowanie robią jeżeli tabletki nie zadziałają, chce jednak uniknąć szpitala, więc mam nadzieję że samoistnie się poroni, w razie co mam już gotowy zestaw w domu jak kazali mi z laboratorium, a do szpitala pojadę potem na kontrolę
Jaki zestaw ?

( W takiej sytuacji kobieta, u której do poronienia dojdzie w domu powinna się odpowiednio przygotować: kupić w aptece sterylny pojemnik – taki jak na mocz, sól fizjologiczną oraz sterylne rękawiczki. Kiedy rozpocznie się krwawienie najlepiej nosić podpaskę. Następnie materiał poronny, której zbierze się na niej, należy sterylnymi rękawiczkami przełożyć do pojemniczka, a następnie zalać go solą fizjologiczną. Zabezpieczoną próbkę należy trzymać w chłodnych)
. Tak przekazało mi laboratorium i do nich dostarczyć

reklama
( W takiej sytuacji kobieta, u której do poronienia dojdzie w domu powinna się odpowiednio przygotować: kupić w aptece sterylny pojemnik – taki jak na mocz, sól fizjologiczną oraz sterylne rękawiczki. Kiedy rozpocznie się krwawienie najlepiej nosić podpaskę. Następnie materiał poronny, której zbierze się na niej, należy sterylnymi rękawiczkami przełożyć do pojemniczka, a następnie zalać go solą fizjologiczną. Zabezpieczoną próbkę należy trzymać w chłodnych)
. Tak przekazało mi laboratorium i do nich dostarczyć
Aaa no ok tak samo jest w szpitalu.
Z własnego doświadczenia załatwiaj się do sterylnego pojemnika bo podczas potrzeb fizjologicznych może wpaść do WC.
Jestem 8 dni po poronieniu.
Więc to wszystko świeże jest.
Ja miałam zabieg bo tabletki podziałały ale nie do końca macica była nadal kolo 25mm gruba .
Mam nadzieję że u ciebie pójdzie samo.

Do góry