baska
<mamusia Kamilka i Julci>

Ja nie sadzam jeszcze Kamilka na nocniczek bo uwazam ze to jeszcze za wcześnie. Uczyc go mam zamiar jak będzie miał roczek najwczesniej. Moja tesciowa juz mówiła mojemu mezowi żeby go już sadzać i wkurzył mnie kiedys jak mi to powiedział, ze Kamilek powinien już robić do nocnika normalnie sie wkurzyłam

powiedziałam mu że mamuska ci to powiedziała TAK!!! To moje dziecko i ja będę decydowała co i kiedy. Ja uważam, ze nasze dzieci są jeszcze za małe na to przecież one jeszcze nie wiedzą wiele rzeczy a co dopiero że na tym się siusia i kupkę robi. Czasem wydaje mi sie ze niektóre młode mamy za bardzo przesadzają bo chciałyby zeby dziecko już do nocnika robiło, mówiło, chodzilo spało całą noc jadło itd czy to nie przesada. Takie jest moje zdanie!!!!!

powiedziałam mu że mamuska ci to powiedziała TAK!!! To moje dziecko i ja będę decydowała co i kiedy. Ja uważam, ze nasze dzieci są jeszcze za małe na to przecież one jeszcze nie wiedzą wiele rzeczy a co dopiero że na tym się siusia i kupkę robi. Czasem wydaje mi sie ze niektóre młode mamy za bardzo przesadzają bo chciałyby zeby dziecko już do nocnika robiło, mówiło, chodzilo spało całą noc jadło itd czy to nie przesada. Takie jest moje zdanie!!!!!
 ale czy ja przesadzam bo sadzam Liwkę na nocnik przed kapaniem
 skoro i tak wiem, że zrobi siku jak jej zdejme pieluche, wiec chyba lepiej jak wysiusia sie do nocnika niż na przewijak;-)
 ale przesypiania całej nocki nie uważam za przesadę, bo moja mała nocki śpi ładnie;-)
. 
, tylko siada z pozycji na plecach
, podpiera się na łokciu jednej ręki potem się przechyla, obiema rękoma się odpycha i siedzi
;-):-)W przeciągu ostatnich 2 tyg. takie postępy zrobiła, że jestem w szoku pozytywnym oczywiście
) o tym, że największe pole walki wśród dorosłych jest na polu dzieci