reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

Mateusz daje się przebierać tylko jak jest mokry, np. zmoczy rękaw podczas mycia rąk. A brudny to może chodzić cały dzień a im bardziej umorusany tym lepiej :-D
Pozdrawiam

reklama
a my odstawiamy sięod smoka. jest dośc ciężko, histerie, zawodzenie, tłuczenie głową o co popadnie. ale najwięsze przewały odchodzą w nocy. do łózka Tytus idzie z cała menażerią - dziś spał z 4 kotami, dwoma psami, krową i świnką.

Trzymam kciuki Kasiu :) i wspolczuje Titkowi:tak:

A ja musze sie pochwalic- w ciagu ostatnich 3 dni Ola nauczyla sie na pamiec kilku wierszykow- strasznie sie jej to spodobalo. Umie powiedziec (sama) :"AA kotki dwa", "Wlazl kotek na plotek", "Szczotka, pasta..." (wiecie, ta piosenka, ktora spiewaly Fasolki o myciu zebow - zawsze jej to spiewam podczas mycia zebow). Na zmiane, albo mowi sama cale wierszyki (np. misiowi, lalce, tatusiowi), albo razem ze mna, co drugie slowo.

No i maly sukces w odstawianiu- Ola teraz je cycusia tylko rano, w poludnie przed drzemka i po kapieli na noc, no i w nocy 2-3 razy. Jak na nas to sukces niewatpliwy, bo wczesniej jadla co godzine, maksymalnie co dwie przez caly dzien. Odstawianie zaczelysmy w trakcie swiat. I na razie przebiega prawie bezstresowo. Ale chyba dlatego, ze tak stopniowo:-)

AniaM Powodzenia w odstawianiu. 2-3 pobudki w nocy na podjadanie brzmią dla mnie w tej chwili masakrycznie. No ale ja sie już przyzwyczaiłam że od 9 do 9 Maj śpi.

To i ja się dołączę, może Kingi nie przebiję, ale... Filip też śpi super, zasypia koło 20:30 i śpi średnio do 7:30-8:30. Rekord był do 9:40 :-)
No i oczywiście śpi w swoim łóżku, nie w łożeczku, bo odkąd się przeprowadziliśmy i postawiliśmy u niego oprócz łóżeczka, normalne łóżko - Filip stwierdził, że to obciach spać w łóżeczku ze szczebelkami ;) i śpi na normalnym (stare już rozłożyliśmy i wynieśliśmy) i sam w swoim pokoiku, który od kilku dni przed Wigilią wygląda w końcu jak pokój małego dziecka - strasznie mi się podoba, a dokupiliśmy mu tylko dywan, nową lampę i zasłonki :)

Wy mnie lepiej nie dołujcie długością snu Waszych dzieci...

Ale już niedługo (mam nadzieję;-)) Patrycja da mi się wyspać:-)

A ja się pochwalę że mój Misiek od przed świąt dziennie pochłania tzn uczy się co najmniej jednego słowa. Z radością powtarza, woła mnie po imieniu co sprawi mi i nie tylko szaloną radość, zaczyna śpiewać piosenki np huhu ha nasza zima zła. I odkryłam że ma niesamowitą pamięć- ciekawe po kim ;-)

reklama
To i ja się dołącze do przesypianych nocek. Mateusz zasypia około 20.00 i śpi do 8.00 :tak:
Pozdrawiam

Do góry