Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Szczerze to tez mi sie wydaje ze troche to taki argument lekarzy jak chca kogos splawic bez robienia badan. Tak samo niektorym kobietom z nadwaga mowia ze to przez nadwage a u kilku moich znajomych ktore tez maja problem z nadwaga i to czasem mocna udalo sie za 1 lub 2 razem. Aczkolwiek 100 proc pewnosci nie mam ze nastawienie nie ma znaczenia ale tez troche mi sie to wydaje naciagane.Ja nie wierze ze nastawienie psychiczne ma wplyw na zajscie w ciaze.
Ja nie mówię, że zawsze chodzi o blokadę psychiczną, ale w wielu przypadkach tak jest. Nie mówię, żeby się nie badać, zawsze warto sprawdzić, czy wszystko ok, ale napewno nakręcanie się, żeby jak najszybciej w niczym nie pomoże. Zauważcie, że kobiety, które nie chcą zachodzić w ciążę często zaliczają wpadki już za pierwszym razem bez zabezpieczenia. Mówi się też o zdrowym odżywianiu i stylu życia, a tymczasem rodziny patologiczne, pijący, narkomani zachodzą w ciążę na potęgę. Także wiele czynników tu gra rolę, ale moim zdaniem psychika największą. Mój lekarz na ostatniej wizycie opowiedział mi historie swojej pacjentki, która z mężem 10 lat starała się o dziecko. W końcu zrezygnowali. Adoptowali niemowlaka i po krótkiej chwili zaszła niespodziewanie w ciążę. Potem w kolejną. I takich przypadków jest mnóstwo. A najważniejsze dla mnie, że przekonałam się o tym na własnej skórze i jestem tego pewna. Do tego nie tylko zaszłam w ciążę kiedy miałam problemy i dużo stresu, ale nawet w tej chwili nie chciałam być w ciąży, a do tego częściej sięgaliśmy po alkohol, co przecież nie jest wskazane...Ksenia ale jak mialas powazne problemy i zaszlas w ciaze to znaczy ze i tak zaszlas pomimo stresu, tyle ze nie byl to stres zwiazany z ciaza ale z czyms innym, to znaczy ze wystarczyloby sie zaczac czyms innym przejmowac?
Tysiamama no wlasnie niekoniecznie lekarz zaczyna mowic o blokacie psychicznej jak wszystko jest ok bo np. u znajomej lekarz z prywatnej przychodni tak mowil bez robienia badan a potem sie okazalo, ze przyczyna niepowodzen byly niedrozne jajowody a nie blokada psychiczna, wiec roznie bywa. Nie mowie ze blokada nie ma tu znaczenia bo zadnych dowodow nie mam, ale czasem po prostu powod jest inny a lekarze sie tym zaslaniaja...