reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

powrót do formy:)))

u mnie chyba nieźle, bo jeszcze ze 3 kilo zostało... no ale waga wagą....... kiedys jak nawet ważyłam więcej, to ciało było inne.... nic to, jeszzce chwilka i spacerki i ćwiczenia to jakos dojdę do siebie :)

inna sprawa, że ja nie karmię cycem, więc dietą się nie przejmuję i boję się, ze to mnie zguuuubiiiiiii... ;)

reklama
Jedyny pozytyw dzisiejszego dnia to to ze wchodze w swoje dzinsy sprzed ciazy. Mi wlasciwie juz nic nie zostalo, brzuch tez mam jak na 3 tygodnie po ciazy naprawde ladny, skora troche nie taka ale zadnych zwisow rozstepow i innych takich, a wszyscy mnie tak straszyli ze po drugiej ciazy trudniej dojsc do siebie.... No ale ja to mam predzej tendencje do wygladania jak kosciotrup niz do pozostanie pulpetem wiec w sumie nie ma co sie dziwic ze tak szybko schudlam...
Ja z dieta nie przesadzam ale uwazam, jednak jem lekkostrawnie i staram sie jednak jesc to samo przez jakis czas, z czasem bede rozszerzac diete swoja, teraz juz sie powoli przyzywczailam to tych kasz i miecha na parze. Ja mam thermomixa i zarcie z niego smakuje calkiem calkiem, nawet na parze.

ja wprowadzilam produkty mleczne i jablko. i obserwuje.
zastanawiam sie czym mam sie smarowac. mam tak wyschnieta skore i kupe rozstepow na udach.. bokach..i kurde one swedza.(nawet nie wiedzialam, ze az tyle, bo przez brzuch ich nie moglam dojrzec)

o.. a tak w ogole to musimy uzywac balsamow do ciala dla matek karmiacych? czy nie ma to znaczenia?

Ostatnia edycja:
ja uzywam Elancyl co prawda suma niezla bo 112 zł za 400 ml ale jest mega wydajny i ładnie pachnie i natłuszcza. Jak posmaruje sie rano to wieczorem pod prysznicem jeszcze krem czuje. Nie mam ani jednego rozstępu.

ja uzywam normalnych balsamow , no moze piersi nimi nie smaruje, uwazalabym tylko na jakies balsamy o mocnych zapachach

Jeśli chodzi o balsamy to czytałam taką opinie że nie należy używać takich balsamów z kofeiną itp...podobno w jakis sposób mogą zaszkodzić maluchowi. Ja używam jeszcze ziajki!
Ale dzis sie ważyłam i 1 kg mniej , mimo tego przeżyłam mały wstrząs bo moje nogi wyglądają paskudnie, ma udach mam kupę celulitu:szok::szok::szok:

reklama
ja przez całą ciążę i teraz używam Dove takiego do suchej skóry i nie zrobił mi sie żaden rozstęp na brzuchu- bo na udach mam jeszcze z liceum ;)
a smarować się muszę, bo jeśli tego nie zrobię, czuje wielki dyskomfort, a czasem (i nie wiem, od czego to zależy) szczypie mnie wszystko i nic, tylko oszaleć idzie :/

jeszcze 2 tygodnie i zaczynam ćwiczenia... muszę ujędrnić brzuch, tyłek i uda!

Do góry