reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

powrót do formy

tylko ten pierwszy raz nawet po cc-megabol:szok:, w gumach ciezko, bez gum-ja np nie chce ryzykowac,bo owulacja mzoe byc w kazdej chwili :baffled:a wtedy to niezla makumba zaciazyc kilka tyg po porodzie-cc:shocked2:

ja sie zaastanwiam na antykonccepcja-moje libido w ciazy zerowe,teraz tez pewnie, zrobie badania hormonalne, na 99% nie chce 3ciego dziecka-porod i dojscie do siebie-koszmarne:baffled:
nie dam rady przechodzic przez to znowu, pierwszy porod super, teraz -maskara:confused:
nakchtniej starego na wazetkomie bym wyslala:-D

reklama
my jak narazie wrócimy do antykoncepcji z czasów panieńskich (prezerwatywy) a później bardzo bym chciała wrócić do metod naturalnych + gumka w trakcie owulacji ale zobaczymy w praniu jak to będzie

zawsze chcialam miec 3 dzieci ale teraz watpie czy do tego dojdzie..ja jeszcze cierpie po porodzie;/ rana goi sie dlugo i cholernie boli..do tego zaparcia i hemoroidy..wogole nie mam nastroju ani nic mnie nie cieszy..zajmowac malym sie nie moge tak jak bym chciala;/ porazka...

a sex..ho ho moj to bedzie dlugo czekal na cokolwiek.

zawsze chcialam miec 3 dzieci ale teraz watpie czy do tego dojdzie..ja jeszcze cierpie po porodzie;/ rana goi sie dlugo i cholernie boli..do tego zaparcia i hemoroidy..wogole nie mam nastroju ani nic mnie nie cieszy..zajmowac malym sie nie moge tak jak bym chciala;/ porazka...

a sex..ho ho moj to bedzie dlugo czekal na cokolwiek.

ja podobnie.. niby mowi sie, ze o porodzie sie szybko zapomina ale mnie bolalo, jak cholera i dlugo bede o tym pamietac. podziwiam dziewuszki, ktore rodzily po 2-3 razy ..

dziewczynki mam pytanko i nie wiem gdzie je umiescic moze tu bedzie odpowiednio bo tez chodzi o "powrot do formy" kiedy mozna wrocic do "przytulania"??? :)))

no wlasnie - po cc mozna szybciej :-)

mi moj ginek przy wypisie powiedział, mimo ze miałam cc zeby sie wstrzymac 6 tyg.. Bo ostatnio miał dziewczyne z krwotokiem, bo sie troszke pospieszyła z przytulancami. Wiec ja wole sie wstrzymac tydzien , czy 2 dłuzej, niz ma byc cos nie tak.

ja podobnie.. niby mowi sie, ze o porodzie sie szybko zapomina ale mnie bolalo, jak cholera i dlugo bede o tym pamietac. podziwiam dziewuszki, ktore rodzily po 2-3 razy ..

oj i ja długo będę pamiętać... bóle porodowe to pikuś z tym co jest później... połóg to dla mnie masakra... mój mąż mówi że jak tak patrzy jak się męczę to nie wie czy jeszcze będzie chciał mieć dzieci

Justyna a myslalam ze tylko ja tak ciezko to znosze..w dodatku moj gin brzydko mnie zszyl i mam zgrubienia ktore czuje jak sie podmywam;/ nie wiem czemu ale nie daje rady sobie z mysla ze jestem tam spaprana.

Justyna a myslalam ze tylko ja tak ciezko to znosze..w dodatku moj gin brzydko mnie zszyl i mam zgrubienia ktore czuje jak sie podmywam;/ nie wiem czemu ale nie daje rady sobie z mysla ze jestem tam spaprana.

mnie szyła położna i też nie za dobrze tam wyglądam :-( ale to głównie dlatego że mimo nacięcia jeszcze popękałam :-( ale moja mama mnie pocieszyła że jak zejdzie opuchlizna i wszystko się zagoi to to zgrubienie będzie mniejsze i nie będzie już tak "straszyć"

reklama

Dziewczyny może to brutalna prawda ale.... musicie się do tego przyzwyczaić i przełknąć te przykre konsekwencje macierzyństwa!!:rofl2:;-) Nigdy nie będziemy już pięknymi i młodymi szesnastkami:-p:-p:-p
Małgoś, Justyna wy jesteście piękne, szczupłe a to co teraz wam między nogami przeszkadza nie będzie widoczne:tak:ale są też takie mamuśki którym ciąża całkowicie zmieniła sylwetki:-(no i trudno trzeba przewartościować niektóre sprawy bo przecież się nie powiesimy bo już nie możemy-mamy teraz dla kogo żyć i cierpieć!!!!!!:tak:
Ja osobiście najbardziej ubolewam nad wielkią mordą buldoga na brzuchu(=+kilogramy tłuszczu wszędzie ) a między nóżkami to wolę sobie nie wyobrażać jak wyglądam bo mam blizny z obu stron i jeszcze tyłek boli!!

Ostatnia edycja:
Do góry