reklama

Pozytywne testy owulacyjne

Hej 😁 w tym miesiącu zaczęliśmy starac się o dziecko , więc kupiłam testy owulacyjne. Zaczęłam je robić w 9 dc. Kreska testową wyszła ciemniejsza niż kontrolną. W 10 dc była już znacznie ciemniejsza i taką samą utrzymała się też 11dc. W następnych dniach kreski były już trochę słabsze A w 15 dc znowu pojawiła się mocną kreska testowa. Co to może oznaczać? Może miał ktoś podobnie??
16006227529735054893802773814281.jpg

reklama
Hej [emoji16] w tym miesiącu zaczęliśmy starac się o dziecko , więc kupiłam testy owulacyjne. Zaczęłam je robić w 9 dc. Kreska testową wyszła ciemniejsza niż kontrolną. W 10 dc była już znacznie ciemniejsza i taką samą utrzymała się też 11dc. W następnych dniach kreski były już trochę słabsze A w 15 dc znowu pojawiła się mocną kreska testowa. Co to może oznaczać? Może miał ktoś podobnie?? Zobacz załącznik 1178645
Te wszystkie testy owu są pozytywne. U nie których kobiet się utrzymuje peak lh nawet cała druga fazę cyklu i u ciebie może też tak jest. A tak dla informacji żebyś wiedziała to testy owu się robi do pierwszego pozytywnego[emoji4] to taka informacja dla ciebie[emoji6]

Polecam aplikacje na telefon Premom :) wrzucasz tam zdjęcia testów i aplikacja analizuje, kiedy stężenie lh jest najwieksze. Test owulacyjny jest wtedy pozytywny, gdy druga kreska jest taka sama jak kontrolna, lub ciemniejsza. Ja testowałam dwa razy dziennie i znalazłam szczyt, wrzucę zdjęcie jak mi się uda.

Załączniki

• FE68F71B-A9E7-4DAE-AE68-807055208831.jpeg
    FE68F71B-A9E7-4DAE-AE68-807055208831.jpeg
    102,4 KB · Wyświetleń: 3 125
Nie trzeba robić zaraz po krwawieniu, jeśli cykl ma 28 dni- testy zaczynamy w dniu 12, jeśli 30 dni- w 14 dniu, jeśli 32- w dniu 16 itd. Oczywiście jeśli chodzi o regularne cykle.
Tak, wiem, że są to testy owulacyjne. I jak dla mnie wszystkie są pozytywne. Zawsze może być jakieś przesunięcie w cyklu, więc najpewniej zacząć je robić po krwawieniu. Jak widać autorka pytania zaczęła robić je za późno.

reklama
Na moje oko szczyt był w 15 dc u autorki. Ja zawsze czytam ulotki każdego testu i jak do tej pory one u mnie się sprawdzają.
Czytanie ulotki nie ma tu nic do rzeczy. Popatrz jeszcze raz na te testy i zauważ, że na wszystkich kreska testowa jest taka sama albo i ciemniejsza od kontrolnej (dodam tylko, że kreska po lewej to testowa a po prawej kontrolna bo może patrzyłaś odwrotnie).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry