reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Problem z karmieniem mlekiem modyfikowanym :(

Ale to, że proponowały nie oznacza, że jest to dobre wyjście. Pepti to mleko specjalnego przeznaczenia. Więc ma inny skład, gęstość. Po prostu nie powinno się go mieszać z innym "zwykłym" mlekiem.
Ale ja też tak słyszałam i wiele dziewczyn mówiło mi, o zmianie mleka (jakiegokolwiek) z miarki na miarkę. Inne zmieniaja od razu,bo jak nowe to nowe.

reklama
Hej dziewcyzyny potrzebuje porady nasz synek ma miesiąc czasu i od samego pocztku jest ma mm zaczęliśmy na nan pro i na pcoxtku było okej później i do dzisiaj ulewa prawie po każdym posiłku mało tego od wczoraj mamy wymioty po tym mleku dzisiaj sprobojemy wprowadzić Bebilon Pepti i poprzedni posiłek miał z Nan teraz kolejny z Bebilon pro i ledwo zjadł 40 ml pluje płaczę niech e tego melka jesc:( jak ja mam przekonać go spobwoac żeby zaczął jeść??
Pomóżcie jakieś sposoby dla takiego malutkiego dziecka?
Z góry dziękuję ❤️ ❤️ ❤️
Z tego co wiem to mm chyba zmieniamy stopniowo tzn robisz porcje 120 ml to używasz 3 miarki starego mleka i 1 miarkę nowego i stopniowo zwiększasz ilość tego nowego w stosunku do starego.(Mogę się mylić bo przeszliśmy na mm jak młoda miała prawie 6mc)
Może dłuższą przerwę między kolejnym posiłkiem zrób- o ile maluch wytrzyma bo nie ma co na siłę

Z tego co wiem to mm chyba zmieniamy stopniowo tzn robisz porcje 120 ml to używasz 3 miarki starego mleka i 1 miarkę nowego i stopniowo zwiększasz ilość tego nowego w stosunku do starego.(Mogę się mylić bo przeszliśmy na mm jak młoda miała prawie 6mc)
Może dłuższą przerwę między kolejnym posiłkiem zrób- o ile maluch wytrzyma bo nie ma co na siłę
Ale nie mleko specjalnego przeznacznia!

Do góry