reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Problemy skórne naszych dzieci.

Beata 26, my mamy silną alergię pokarmową, i moj synek jak karmiłam go piersią, a nie jadlam w ogóle nabiału, miał straszną twarzyczkę, wiec chyba nawet mu przeszkadzały te śladowe ilości mleka, czy jajek , które są w chlebie ;-( Dopiero po odstawieniu piersi i przejściu na nutramigen, zeszła wysypka, skonczyły się problemy brzuszkowe, a lekarz nam przepisał maść robioną, z hydrocortisonu 1,0, 3%kwasu bornego 1,0, lanoliny i vaselinu albi, tak mam na opakowaniu napisane, krostki zeszły w 3 dni, bo jemu aż się zaczęła łuszczyć skórka

reklama
karola i mylah dzięki Wam babki, jak teraz będę u pediatry to poproszę bo nie mogę ścierpieć jak moje dziecię sie drapie i trze buziolke

poproś, poproś, bo te robione maści naprawde są super:-) a na ciałko tez mamy robioną, podobny ma skład jak ta do buzki, tylko czegos tam ma wiecej (nie pamietam dokladnie skladu) i zamiast oliwki sie tym smarujemy:tak:

Beata26 jak tam twarzyczka Twojego Dzieciątka? Dostałaś jakąs masc? My teraz dostaliśmy jeszzce jakąs masc z wit.A i E i lanoliną, na takie suche , szorstkie krosteczki miedzy paszkami, Bo malutki ma skórę atopową, czyli suchą i skłonna do alergii :-(

Hej dziewczyny moze ktoras z was ma problem z oczkiem dziecka a mianowicie ropieje jej caly czs jedno oczko żadne krople przepisane od lekarza nie zadzialaly a ja juz sama nie wiem co mam robic moze ktoras z was mi doradzi dziekuje

Hej dziewczyny moze ktoras z was ma problem z oczkiem dziecka a mianowicie ropieje jej caly czs jedno oczko żadne krople przepisane od lekarza nie zadzialaly a ja juz sama nie wiem co mam robic moze ktoras z was mi doradzi dziekuje

DEISY nam też ropieje oczko:wściekła/y:!I cały czas jedno i to samo!!!Nic na to chyba nie pomoże ,ja przemywam cały czas wodą przegotowaną,ale w aptece jeszcze jest woda do oczu przemywania tylko zapomniałam jak się nazywa,możesz mnie zabić ,ale nie pamietam:no::no::no:!
A mojemu małemu jeszcze na brewka schodzi skórka,wasze maluszki też tak mają??

U nas nie ma takich problemów, ja przemywam tylko wodą przegotowaną. Pamiętacie, żeby przemywać oczka w stronę do noska? wtedy podobno tej ropki się nie rozprowadza na oko.

Beata26 jak tam twarzyczka Twojego Dzieciątka? Dostałaś jakąs masc? My teraz dostaliśmy jeszzce jakąs masc z wit.A i E i lanoliną, na takie suche , szorstkie krosteczki miedzy paszkami, Bo malutki ma skórę atopową, czyli suchą i skłonna do alergii :-(
taa dala nam atoperal i nic, wiec kupiłam oilatum krem do buźki, po kilku dniach stosowania wszystko zeszło, ale jak przeczytałam skład tego kremu ze ma sterydy to go odstawiłam, teraz tylko krem bambino i jest ok
DEISY nam też ropieje oczko:wściekła/y:!I cały czas jedno i to samo!!!Nic na to chyba nie pomoże ,ja przemywam cały czas wodą przegotowaną,ale w aptece jeszcze jest woda do oczu przemywania tylko zapomniałam jak się nazywa,możesz mnie zabić ,ale nie pamietam:no::no::no:!
A mojemu małemu jeszcze na brewka schodzi skórka,wasze maluszki też tak mają??
mojej małej schodziła z brwi skóra i była taka żółta jak strupek to wyglądało to pomogła cutibaza. a na oczko to chyba sól fizjologiczna, a jak nie pomoże to radze idz do okulisty. mojej kolezanki maleństwu też ropiało potem napuchło i musieli jej kanaliki udrożniać brrrrrrr masakra

reklama
Do góry