reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
Julitka witaj na naszym wątku :tak:

wróciłam od lekarza, posiliłam się i mam teraz chwilowo wolne :-D i czekam z niecierpliwością na kuriera! łańcuszek doszedł ale drugi dodatek do sukienki jeszcze nie :baffled: ja ich zabije jeżeli do jutra nic nie przyjedzie :baffled:

Cześć dziewczynki
biggrin.gif

Ja oczywiście w pracy... tempka skoczyła dzisiaj jeszcze bardziej do góry... ale coś się słabo czuję... miałam w nocy takie koszmary, że szok
shocked.gif
przez to jestem niewyspana, ale dam radę przetrwać dzisiejszy dzień
biggrin.gif

butterfly - a teraz nie pracujesz czy po prostu zmieniałaś pracę? gratuluję i żeby dobrze się pracowało :tak:
lajka - buuuu:-( szkoda że przylazła, ale tak jak pisze kasienka - przyczyną @ może byc za niski progesteron w tym cyklu, który jest niezbędny do zagnieżdżenia się i utrzymania się zarodka - Ja na własną rękę eksperyment zrobiłam i biorę od 16 dc duphaston ( został mi po poronieniu ) robiłam na wiosnę i wyszedł mi ok 11 w 7-9 dpo , to jest mój drugi cykl z dupkiem no zobaczymy czy to jest przyczyna;-)
kasienka - tym razem komentarzy nie czytałam, ale zazwyczaj czytam pod wszystkimi artykułami, to bardzo często piszą tam ludzie oderwani od rzeczywistości :tak:
sun, roza, dana - a Wy gdzie dzisiaj się podziewacie? Na słoneczku sie wygrzewacie ? :-p
julita - witaj , i zapraszam do dzielenia się wątpliwościami, złośliwościami, radościami itd :-D:-D długo się staracie?

U nas dzisiaj piękne słonko świeci, trzeba się nacieszyć bo od soboty zapowiadają zimnicę :dry: Początek cyklu zleciał mi niemiłosiernie szybko, a to wesele, a to mama, a to wyjazd, ale teraz ....... ślimaczy mi się strasznie :sorry2:

:-D nie pracowałam, jak mi się skończyła praktyka w UM to nie mogłam sobie niczego konkretnego znaleźć, ale nie będę wybrzydzać. Tyle osób nie ma pracy że cieszę się i z tego. Dlatego musimy na jakiś czas zawiesić starania. Bo lepiej trochę grosza dorobić :) :tak:

sun - jak Ty pisałaś to i Ja pisałam, dlatego Cię wywołałam do tablicy :-)
butterfly - dokładnie , nie ma co wybrzydzać, mam koleżankę co ma już 35 lat , od ok 7-8 nie pracuje, wczesniej pracowała jako opiekunka w bawialni dla dzieci, później przez miesiąc jako fakturzystka i od tego czasu tylko jakieś dorywcze. W międzyczasie wyszła za mąż i urodziła syna ( 3-4 lata ma teraz ). Najpierw było wytłumaczenie się że dopóki do przedszkola nie pójdzie to nie może pracować bo nie z kim dziecka zostawić, jak się dziecko dostało do przedszkola to nie może pracować no bo musi o 15 odbierać :baffled: ( pomijając fakt że jakieś dziecko się nie dostało na państwowe a inni rodzice pracują i np. muszą do prywatnego dawać, a ta siedzi w domu :wściekła/y: ) Wysyłałam jej najpierw ogłoszenia ambitne jak coś zobaczyłam, później już nawet na kasę do biedronki , to usłyszałam że ona już i tam i tam składała ( do różnych sklepów, piekarni ) i nikt się nie odzywa bo chyba ma za duże kwalifikacje:szok: to mówię - napisz w CV tyle ile trzeba - a ona ma wypisane wszystkie praktyki, staże i prace na czarno typu opieka nad dzieckiem u rodziny:szok: to ta mi wyjechała że czemu ją namawiam na kłamstwo :confused: wysyłam teraz jej ogłoszenia opieki nad dzieckiem - no i znowu jest nie tak - bo te kobiety to chca nie tylko opiekunkę ale i pomoc domową, a ona się na to zgadza :shocked2: a poza tym to nie po to oddała swoje dziecko do przedszkola żeby wychowywać czyjeś :nerd: No mówię Wam jestem w szoku - i to kobieta która non stop wypisuje na FB prośby o jakąkolwiek pracę bo nie stać jej np. na wyjazd nad morze z dzieckiem - a w tym roku wtopiła 400 pln w OLT ale i tak pojechała i to nie byle gdzie , tylko do Międzyzdrojów gdzie najtaniej nie jest :no:

ehhh ale się rozpisałam :-D sorry :sorry2:

Zapomniałam jeszcze przywołać do porządku Zuzankę i Nikusie - halo halo jesteście tutaj ?
lajka - a kiedy idziesz do lekarza z wynikami ?

Nie uwierzycie , mam ostatnio taką sklerozę że musiałam prawie od początku czytać wątek zeby skojarzyć kto jaki ma problem :szok:

Ostatnia edycja:
Witaj julitka ;) opowiedz coś o sobie;)

sun no to &&&&&&&&&&&&& :-D ja tez ostatnio miewam koszmary;/ raz wam pisalam o tym, ze we snie bylam w szpitalu. A wczoraj mialam sen jak sytuacja z tym swirem Breivikiem z Norwegii ;/ Az sie mokra obudzilam;D

reklama
No niestety tak jest, ja też nie wybrzydzam -> a żadna praca nie hańbi. A w sklepie z ciuchami to co tam się człowiek narobi? Poukładać czy popoprawiać rzeczy, to mały sklep na uboczu i nie ma nie wiadomo jakiego ruchu. A każdy grosz się przyda. Zawieszamy starania bo po co psuć od razu swoją opinię u szefowej? ledwo mnie zatrudni a tu już ciąża ... I pomyśli że tylko się zatrudniłam dla kasy i L4 żeby uciec od razu na chorobowe ... Popracuję trochę i wtedy się pomyśli. Co się odwlecze to nie uciecze :)

a ja na FB takich rzeczy nie wypisuję bo niestety takie informacje to jest pożywka dla plotkarzy a takich mam nie mało :)

Ostatnia edycja:
Do góry