reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

Witam
dokańczam do was, od 4 miesięcy staramy się o drugiego dzidziusia i narazie nic z tego nie wychodzi, dziś na złość dostałam kolejny @, brrr....
mamy już synka, który ma 2latka i 8miesięcy, urodził się przez CC

zanim zaczeliśmy się starać, byłam u lekarza i powiedział że wszystko jest ok,
za tydzień idę ponownie i sama nie wiem, o co dokładnie mam się pytać, jakie dokładne badania zrobić

reklama
Zuza - nie! nie jestem ze stolicy mieszka ok 60 km od niej, ale pracuję w Warszawie...:tak: a co :-)?

ByćMamą - witaj.... i uwierz mi 4 cykle starań to a prawdę chyba takie przedbiegi:cool2:...jesteś w standardowym czasie w którym kobiety zachodzą w ciąże...teraz rok starań to TZW. NORMA!!!
Doskonale rozumiemy co czujesz bo same kiedyś byłyśmy na tym etapie... ale moim zdaniem 4 cykle to na prawdę nie powód do zmartwień... Jeśli nie masz żadnych problemów z cyklem (długością), fazą lutealną, a hormony są na swoim miejscu to wydaje mi się, że nie ten to następny i będziesz w ciąży!!!
Jeśli zaś obserwujesz u siebie jakieś nieprawidłowości typu (bardzo bolesne obfite@, skrzepowe). Długie cykle bez wyraźnego skoku temp. To może warto sprawdzić sobie cykl i zrobić badania z monitoringiem.
2-3 dc FSH, LH, Testosteron, Estradiol, TSH ft3, ft4, potem w 7-8 dniu fazy lutealnej Prolaktynę i progesteron. Prolaktynę warto też zrobić po obciążeniu. No i w okolicach gdzie przypuszczasz, że może być owulacja USG. Po takim cyklu badaniowym lekarz ma taki dość dobry obraz stanu Twojego organizmu!!!

No to dziewczyny Warszawianki, trzymajcie się :-p Jadę do Was :-D:-D:-D
Za tydzień będę :tak::tak:
Przepraszam że tak mało zaglądam, ale ograniczenie forum działa na mnie dobrze :zawstydzona/y:
Tempka idzie do góry, więc teoretycznie doszło do OWU, aczkolwiek wiem że nie zawsze to jest regułą, dziewczyna przez rok mierzyła i były wykresy idealne, poszła i się okazało że nie jajeczkuje :confused:
Wczoraj złapał mnie straszny ból ..... no właśnie nie wiem czy to brzuch, czy to jajniki, od pępka 1 cm w prawo i 1 cm w dół, nie bolało tylko jak byłam w pozycji embrionalnej :szok: i jak naciskałam to też bolało, nawet przez mój tłuszczyk :sorry: Owu 2 programy mi wyliczyły na 16 dc, ostatni seksik 15dc - może starczy, a moze jeszcze dzisiejszy strzał bedzie trafiony :-)
Od kilku dni to po obiadokolacji muszę się przespać z godzinkę minimum i mogę dalej egzystować :tak:
4 miesiące to tyle co nic, no chyba że są jakieś zaburzenia w @, za krótkie? za długie? jakieś plamienia przed @? Nic nie szkodzi sprawdzić hormony :tak:

anastazja kochana zaglądaj no Nas bo pusto tutaj się robi :-( przecież zawsze można o czymś innym rozmawiać niż o ciąży czy o owu ;-)

ja dzisiaj szykuję sosik do tego ryż i fasolka szparagowa na obiadek,prasowanko mam w zanadrzu :tak: a teraz spijam dobrą kawusię :tak:

No właśnie widzę że pustki, niech no tu Danka zaglądnie opowie o swoim problemie :-p
To Ja się Was poradzę , co myślicie o pomyśle sklepu z zabawkami i ciuszkami dla dzieci + sprzedaż na allegro + przez własną stronę www? Myślałam jeszcze o ciucholandzie, ale w okolicy biura które wynajmujemy jest chyba z 6:confused2:
Podpytuje na wypadek gdyby biuro podróży nie wypaliło, pomyślałam że wezmę te 20 tys z urzędu pracy ( ale to możliwe dopiero na wiosnę ) , i właśnie o sklepie z zabawkami, ewentualnie ciuszki dziecięcy , ewentualnie ciucholand ale tylko rzeczy dziecięcych + zabawki nowe, już sama nie wiem , sąsiadka prowadzi sklep z bielizną i mówi że żaden z tych pomysłów nie jest trafiony, bo duża konkurencja w postaci marketów, no ale z tego co wiem to dużo osób przez internet szuka żeby taniej kupić :confused:
Ciekawe też jaka jest marża na tych rzeczach, po ile hurtownie sprzedają:sorry:

Zuza - a ja sie stesknilam za piciem kawusi ze smakiem;] A na obiadek jak wroce z pracy bede dzis robic tortille z kurczakiem;)

Anastazja - jesli chodzi o nowe ciuszki dla dzieci to z tego co wiem zrobili na nie teraz wiekszy podatek vat... Wiec nie wiem jak to jest z oplacalnoscia. Musialabys miec naprawde dobre jakosciowo ciuszki i za dosc niska cene. Jesli masz takie dojscia - to pomysl moze i ok, ale jesli nie, to nie wiem czy jest sens ryzykowac... Jak bys miala kogos np w Anglii to tam maja fajne i gatunkowo dobre ciuszki. No i czeste wyprzedaze;)

A przygotowania mojej pizzerii zaraz ruszaja pelna para;D Czekamy na plany od architekta i od pazdziernika ruszamy z remontem;) Pizzeria bedzie sie nazywala "Chili";) Jak wam sie podoba ta nazwa? Bo oczywiscie motywem glownym w wystroju bedzie wlasnie papryczka chili;)

W cenach nawet się nie orientowałam, to tak tylko moje chore pomysły:zawstydzona/y: w Anglii i owszem mam , ale nie wiem czy to tak można - czy jakiego cła nie trza płacić :confused:
No proszę umknęło mi że otwieracie pizzerię, nas z męzem się marzy taka knajpa - coś dla mnie - w dzień dla rodzin z dziećmi - kawusia, ciastka, duży plac zabaw, grill w lecie itd, wieczorem - dla męża - knajpa w stylu angielskim, mecze piłki nożnej, piwko :tak: ale chyba już się nie zdecydujemy na żadny inny interes, widzę jak z tym biurem się męczymy :-(
Pokaż jakieś projekty, zdjęcia lokalu ;-) A wiesz że mój mąż właśnie wraca z Dąbrowej ?;-)

Narazie lokal jest nieuzytkiem;) 1,5roku stal pusty. Jest nieduzy, sala konsumpcyjna ma tylko 24m2, ale my glownie chcemy skupic sie na wywozie bo to obrzeza miasta i tam ludzie nie maja nic takiego, a teren jest dosc rozlegly;) Pokaze wam jak bedzie juz po remoncie;)
A co twoj malz kochana robi w moich okolicach?

reklama
Do góry