reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Problemy z zajściem w ciążę :(((

reklama
Witam sie z kawusia na chwilke zajrze do was.
dziekuje za wszystkie &&&&&&:-)milo miec takie przyjazne dusze:-Dale trzymajcie kciuki moze za blizniaki,bo czworaczki no MAM cicha nadzieje ze nie:szok:to jednak ryzyko straszne.
simon-witaj w grupie:-)czy twoj M sie tez badal?I Co do metod,to obserwuj siebie,mierz temperature,moze testy owulacyjne.

No faktycznie weekend to Was wywiało, ale mnie też mało było - czyt. w ogóle :-D

zuza - podziękowania za pozdrowienia, niech tam trzyma nos do góry, i wraca szybko do formy i do nas:tak: życzę żeby w Waszym domu też szybko zadzwonił telefon, chyba bym się posikała ze szczęścia na miejscu tych znajomych :-p
elianka - jak się czujesz ciężarówko? no bo inaczej być nie może ;-)
bella - Ja w tym cyklu też miałam okropny ból, stawiam na OWU, bo tak samo bolało tylko 5 razy mocniej, ale niestety u mnie dupa :baffled::-( trzymam za Ciebie kciuki, trzymam za jedno ale zdrowe, bo z ciążą mnogą to różnie bywa ;-)
laleczka - dzisiaj już nie ma smutków? Lekarz nie pocieszył ,ale z drugiej strony może nie było bo pękły? Nie wiem co tam zobaczył i jaki sprzęt ma .

Ja na weekend miałam egzaminy - także nauka pełną parą, a na ostatnim ustnym, babeczka patrzy na obecności i ocene z zaliczenia, miałam 4, i pyta czy chce podwyższyć na 5, bo tak to mi wpisze 4 za egzamin nie pytając - odpowiedziałam uważam mądrze:-p " liczy się to co jest w głowie , a nie to co jest w indeksie" popatrzyła na mnie i wpisała 4 :-)
Ja już dopływam do brzegu, czyt. kończy się @ :tak: ale absolutnie nie mam nastroju na starania , i wmawianie sobie że tym razem się uda. Odstawiłam też CLO i lutkę, brałam 2 cykle, ale odpuszczę w tym.

Byłam u endo, powiedział że te leki nie wpływają na wynik TSH, był niezadowolony że sama zrobiłam pośrednie badanie TSH, powiedział że on tu jest szefem i mam sięgo słuchać, a nerwy leczy się tabletkami na uspokojenie :-D mówił to z uśmiechem więc mu wybaczyłam, no bo Ja faktycznie może za bardzo wybiegająca do przodu jestem i zamartwiam się na zapas:zawstydzona/y:
Powiedziałam o moich wątpliwościach co do testosteronu, bo mi faktycznie włoski rosną na brodzie, cyckach i brzuchu ( nie tak jak facetom ale 1-3 tygodniowo wyrywam ), powiedział że teraz nie ma sensu bo CLO może zaburzać wynik, no ale zobaczę czy robić na własną rękę skoro w tym cyklu jednak nie biorę go. Zapomniałam zapytać o zioła - skleroza, ale skoro leki nie wpływają to wątpie żeby zioła wpływały.

Jakoś źle ze mną nie jest, ale jak weszłam to mówię że boję się że mi TSH dalej będzie rosło, a Ja się staram o dziecko i to może przeszkadzać, no i podsumował mnie :-D:-D
Nie bój się, tylko rób :tak:

hej

anastazja Ty podobnie do mnie ja tysiąc pytań i badań zrobię bez lekarza ,a później moja Pani dr a po co robisz ? masz działać i niczym się nie przejmować :-)
elianka trzymam kciuki może to właśnie nie ciążowe sygnały są na II :tak:

Elianka-a moze to wlasnie ciaza:-)trzymam tysiac &&&&&&&&&&&&:-D
Dziewczyny MAM dwa pytania.
Po Co tak dokladnie Gin przepisuje Progesteron w drugiej polowie cyklu podczas staranek?
I czy wy mialyscie te badanie droznosci jajowodow?Jak to wyglada?
A u mnie nic nowego ,cycuchy bola,pozatym spokoj,i czekanie.:-D

bella ja miałam drożność jajowodów 2 razy 1 na żywca ,strasznie bolało więc nie daj się bo wkładają w Ciebie tak jakby dłuuuugie igły w jajowody i w puszczają kontrast aby sprawdzić czy są drożne ,drugi raz miała w znieczuleniu ogólnym ,więc wstałam po wszystkim 15 min i obudzona po godzince do domu i odpoczynek do końca dnia .:tak:

Progesteron to hormon ciałka żółtego, który odgrywa najważniejszą rolę w drugiej połowie cyklu. To właśnie dzięki niemu błona śluzowa macicy jest przekształcana w taki sposób, aby mogła się w niej zagnieździć komórka jajowa. Progesteron także hamuje skurcze macicy. „Progesteron jest odpowiedzialny za utrzymanie się ciąży do momentu wytworzenia się łożyska”Dlatego właśnie niedobór progesteronu uniemożliwia zajście w ciążę”. Jeżeli doszło do zapłodnienia, to progesteron utrzymuje ciążę przez około trzy miesiące, a po tym czasie rolę utrzymania ciąży przejmuje wykształcone łożysko. Jeżeli zaś nie doszło do zapłodnienia, gruczoł działa jedynie przez kilkanaście dni, aż tuż przed miesiączką poziom progesteronu spada.

zuzanka-dzieki za odpowiedz,na zywca!!! O jej to straszne,mi Gin powiedzial ze moge w Ten Sam dzien do domu,Ale raczej z narkoza.a mialas jakies dolegliwosc po ?
acha czyli to bardzo Wazne ze biore te tabletki,a raczej wsadzam:-);-)
A czemu mialas tyle razy?myslalam ze Jak raz sie zrobi to sa drozne?

reklama
bella bo pierwszy raz jak zrobiłam to się okazał lewy jajowód prawie nie drożny :baffled::wściekła/y:no ale to nie zmieniło mojej walki do staranek i 4 lata temu okazało się,że jestem w ciąży ale pozamacicznej ,która właśnie się usadowiła w lewym jajowodzie nie przeszła dalej i rozwijała się poza jak mi usunęli ciążę to kolejne lata nic się nie działo więc w tamtym roku postanowiłam sprawdzić swój jajowód czy nie zrobiło się więcej zrostów na nim ,okazało się ,że jest drożny i wszystko ok ,więc przy usuwaniu musieli mi go ładnie udrożnić :tak: ,co do samopoczucia to spałam jak zabita w domu nie miałam mdłości ani nic takiego ,rano tylko nie wolno jeść ,usypiają budzą po godzince do domu i leżeć później boli dół brzucha ale da się przeżyć przy tabletkach ,możesz lekko plamić ale nic poza tym na drugi dzień funkcjonujesz jakby nigdy nic aaa i co ważne bella zabieg wykonuje się między 10-13 dc :tak: nie później !:no: no i pewnie zleci Ci kilka badań bo są potrzebne a ważne badania są miesiąc ...

a tabletki bardzo dobrze,że bierzesz ja biorę od 16 dc zawsze dupka :tak:jak nie ma ciąży to ładnie regulują cykl i 28 dc zawsze mam oczekiwaną @;-);-)

Do góry