reklama

proszę o pomoc

no_tak

Fanka BB :)
Zażywałam aspirynę musująca (przez 3 dni w sumie 5 tabletek). Byłam przeziębiona - nie czułam się najlepiej. Po 5 dniach od tego wykonałam test ciążowy - beta 200. Czy aspiryna może negatywnie wpłynąć na rozwoju dziecka?

reklama
Aspiryna to kwas acetylosalicylowy pomocny w ciazy przy np zbyt dużej krzepliwosci krwi. Nie masz sie absolutnie czym martwić tym bardziej ze to było 5 dni przed terminem @( zakładam że test robilas w terminie spodziewane miesiaczki)
Tak, test był w terminie miesiączki.
Z tymże to była ta aspiryna musująca - na przeziębienia.
Też sobie staram się tłumaczyć, że kiedy przyjmowałam aspirynę to ciąża była de facto zapłodnioną komórką może nawet jeszcze nie zagnieżdżoną...

Tak, test był w terminie miesiączki.
Z tymże to była ta aspiryna musująca - na przeziębienia.
Też sobie staram się tłumaczyć, że kiedy przyjmowałam aspirynę to ciąża była de facto zapłodnioną komórką może nawet jeszcze nie zagnieżdżoną...

Załączniki

• Screenshot_20201013-081018.png
    Screenshot_20201013-081018.png
    155,4 KB · Wyświetleń: 122
reklama
Przez pierwsze dwa tygodnie ciąży (czyli mniej więcej do terminu miesiączki) działa zasada "wszystko albo nic" - czyli albo zarodek przeżyje, albo nie. Ona chroni organizm rozwiajacego się dziecka - bo kobieta nie wie, że jest w ciąży i może np. wziąć leki czy wypić alkohol.

Gratuluję! Nie martw się na zapas :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry