• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Proszę o poradę

I szczerze dziwne ze ciaza widoczna w usg skoro pecherzyk widac od bety powyzej 1000.
U mnie w laboratprium ciaza jest jezli beta powyzej 25.

010igov3fkey3mez.png

reklama
Najpierw lekarz mnie zbadał a następnie zrobił badanie USG i mi pokazał, że ciąża jest widoczna.
Pytałam czy nie powinnam brać luteiny to mi powiedział, że nie i jak nie dostanę miesiączki to po świętach zrobić betę, jakbym jednak dostałą okres to już badania nie powtarzać.
Pragnę z całego serca, aby ciąża się utrzymała. <3

Wiem i życzę Ci tego. Wczesna ciąża jest zagadką również dla medycyny więc nadzieja jest zawsze. Dobrze, że nie dał luteiny bo tylko by podtrzymywała ciąże- nawet taką co się nie rozwija co nie miałoby sensu.
Domyślam się, że na USG był tylko pęcherzyk bez zarodka?

Wiesz...głupio tak wyrokować na forum, a ciąża to zwykle jedna wielka niewiadoma, ale to co wynika z badań dobrze nie wróży...

Okropnie się martwię. Poczekamy z mężem i zobaczymy co będzie, po świętach. powtórzę betę.
Czytałam o przypadku kobiety, która do 5 tygodnia ciąży nie wiedziała czy jest w ciąży bo lekarz nie był wstanie jej potwierdzić ponieważ beta była za niska jak na ciążę a teraz jest wszystko w porządku, ciąża się u tej kobiety utrzymała.

Wiem i życzę Ci tego. Wczesna ciąża jest zagadką również dla medycyny więc nadzieja jest zawsze. Dobrze, że nie dał luteiny bo tylko by podtrzymywała ciąże- nawet taką co się nie rozwija co nie miałoby sensu.
Domyślam się, że na USG był tylko pęcherzyk bez zarodka?

Lekarz pokazał mi punkcik na pęcherzyku.
Ja byłam w takim szoku, że masakra bo byłam pewna, że doszło do poronienia po przeczytaniu drugiej bety.

@Nulini ja już odchodzę od zmysłów. Skoro lekarz kazał poczekac to poczekam, to będą pierwsze takie święta, które badą mnie tak stresować. Dam znać co tam po świętach wyszło, tymczasem trzymajcie kciuki :)

Podejdź do tego neutralnie co ma być to będzie nie zależy to w ogóle od Ciebie... lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż kolejny raz rozczarować... a jakiekolwiek nerwy mogą tylko zaszkodzić ewentualnej ciazy... ja trzymałam się tej myśli czekając dwa tygodnie czy zacznie bić serduszko mojej kruszynki myslac w inny sposob zwariowałabym na pewno ...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry