reklama

Przedszkole

reklama
Mrsmoon 1300??????? :szok: u mnie 360 plus wyzywienie stawka dzienna ok 6-7zł co daje przy maksymalnej frekfencji jakieś 500zł. Tylko że u mnie nawet prywtne maj jakieś dofinansowanie z urzędu miasta bo już np żłobek prywatny bez tej dotacji kosztuje coś koło 1000zł...

Wyobraźcie sobie że zadzwoniła do mnie wczoraj dyrektorka tego prywatnego przedszkola gdzie nie poszłam podpisać umowy z wielkim fochem i pretensją "to Pani rezygnuje?!".... tak nieprzyjemna że teraz to już co by się nie działo ale Majki tam nie poślemy.... no takie wredne babsko że szok...

Madzioolka - znaczy się chciwy foch za utracony dochód.
Pamiętam jak się interesowalam w Pruszkowie w ub.roku, że prywatne to właśnie ok. 1600-1700 było za dwójkę moich. Jak by nie patrzeć i tak taniej, niż opcja niani - w Wawie (i Pruszkowie) to stawka min. 2500/m-c za 8godzin dziennie...

asinka przykro :/

My też się nie dostaliśmy do przedszkola pierwszego wyboru... normalnie coś mnie trafi dziś! W poniedziałek idę z wnioskiem o pisemne uzasadnienie... marne mamy szanse na dostanie się do któregoś z pozostałych dwóch, bo są w centrum i dość oblegane, więc pięknie...... Mieszkamy 100m od przedszkola, a na liście przyjętych jest dziecko z lekarskiej rodziny z drugiego końca miasta... ciekawe ile punktów dostać można za 'status' i 'znajomości'...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry