• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

"przepajanie"

bedyta

Sierpniowa mama'06
czy podajecie niemowlaczkom herbatkę? kilka razy podałam mojej dobrze przybierającej na piersi córci (2 miesięcznej) i efekt był taki że szybciej zrobiła kupkę...:D a u was jak

reklama
U nas ziolowa herbatka Hippa tez rewelacyjnie dziala na zatwardzenia. Czasem bylo 6 dni przestoju, a pol godz. po herbatce zaraz byla kupka :tak:
Ale inne herbatki juz nie mialy takiego dzialania ;-)

Ooo dzięki!! tej nie próbowałam jeszcze, narazie tylko koperkowa i rumiankowa z HIPPa, na pewno spróbuję, tylko trochę się boję żeby nie przyzwyczaiła się do butelki... do pracy dopiero w styczniu i chciałam karmić przynajmniej do tej pory, a jak się uda to nawet dłużej, na szczęście babcie obie w domku i bardzo pomagają:-)
Pozdawiam!!

Przepajanie pomaga rozluźnić kupke i zdecydowanie pomaga, jeśli twoja mała zaakceptuje spróbój przepajać poprostu sama wodą, ajesli masz obawy co do podawania butelką ze smoczkiem można zawsze podawac łyzeczka- ja tak robię lub kupić taka specjalna butelke zakończoną łyzeczką np z fimy medela, lub butelkę Habermana

Wydaje mi sie, ze jak dzidzia bedzie dostawala butka tlyko herbatki, a nie mleko, wtedy nie powinna odstawic cyca. Ja podawalam przez kilka m-cy naprzemiennie cyca i butle z mlekiem i malej nie przeszkadzalo z czego pije, a nawet wolala cyca :-)

no to mnie uspokoiłyście:-) Ala pije z aventu, chyba jej się spodobało i narazie nie widzę różnicy w zachowaniu przy cycu, czasami wieczorem tak niespokojnie pije, ciągnie za brodawkę, wierci się, i wczoraj na przykład dostała herbatki, wypiła tak ze 40ml i pięknie usneła, a w nocy tylko raz do karmienia sie obudziła, czyli głodna nie była:-) a przybiera super:-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry