reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

przepisy dla karmiącej mamy

reklama
oj nie,
mam przepis z książki kucharskiej świata ale nie sprawdzałam
Jestem pewna że Surv ma jakiś dobry przepis.
Ja mam sprawdzony przepis na piernik szwedzki (wczoraj zrobiłam) i na sernik przekładany. To moje ulubione ciasto które robi moja mama. Jest pyyyyszne. W tym roku to je sobie tylko pooglądam. Uparłam się i jestem na diecie...która jak narazie nie daje efektów ale wiem że muszę mój sprytny organizm przeczekać.
trufli nie robię bo zjadłabym pół, wiem bo im nie mogę się oprzeć:tak::tak::tak:
 
piernik :)
 

Załączniki

  • piernik przepis szwedzki.jpg
    piernik przepis szwedzki.jpg
    305,6 KB · Wyświetleń: 79
Post, Ty chcesz nas wszystkie zatuczyć, a sama się odchudzasz?:-D:-D
Ryby po grecku nie robiłam parę lat, ale wcześniej robiłam z głowy i to mogę podrzucić: rybę smażyłam w panierce normalnie jak do obiadu a na sos dusiłam w margarynie startą marchew, seler i pietruszkę oraz posiekaną cebulę, powiedzmy 1 cebulę, 3 średnie marchewki, pół selera i pietruszki niewiele, a jak zmiękło to zalewałam przecierm pomidorowym rozbełtanym w wodzie z kostką rosołową + przyprawy i do gotowego sosu ryba wystygnięta - raczej mało to precyzyjny przepis:-p
 
Surv - dzięki, wszystko zrozumiałam, tym bardziej że wcześniej juz robiłam ale wypadło mi z głowy, teraz już wiem co i jak.
 
Ja robię troche inaczej:-)
rybę smarzę w samej mące, trę marchew, seler, cebulę, pitruszkę, kroję por i wszystko to mieszam, potem to duszę , na samym końcu wykładam naczynie zaroodporne na przemian ryba, jarzyny itd, kończąc jarzynami i wsadzam do piekarnika, to sie wszystko piecze:tak:
 
reklama
Do góry