Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Moja Antosia tak ja Twój Tymuś Renia nie toleruje pomidorów, tylko u mojej nie występowała wysypka a kolki :-( i gdzieś wyczytałam, że częstko w przypaku pomidorów i jego przetworów alergia objawia sie również w postaci kolki
Post, moja mama robiła dziś pierniczki z "tescowych" foremek - super są
A ja na święta chyba popełnię trufle i może rafaello - wszystkich zaskoczę, bo nikt się nie spodziewa ;-)
A propos trufli - Post powiedz mi, czy do tych ciemnych dajesz całą czekoladę, czyli 200g a do obtaczania dodatkową, czy z tych 200g masz na masę i na obtaczanie?
kasia
do obtoczenia dodatkowo trzeba
smacznego
sorry ze tak póżno ale własnego cienia nie mogę złapać, ech
idę spać
a i z tescowych foremek bardzo fajne są misie i ciastki
Dziewczyny poszukuje jakiegoś dobrego i szybkiego ( żeby się nie przepracować ) przepisu na sałatkę w której to mogę połączyć fasolę czerwoną , kukurydzę , groszek konserwowany , no i także jestem w posiadaniu ananasa. Co z tego można sklecić
Liwus tak na szybkiego: ananas, kukurydza, kurczak gotowany, rodzynki, orzechy (niekoniecznie) do tego trochę majonezu
Mam jeszcze jedną rewelacyjną: brokuły spażone, winogrony (na pół), ser żólty (w kostkę) i słonecznik (lekko wcześniej podsmażyć na patelni bez tluszczu) i do tego też trochę majonezu:-):-):-)
Podbijam wątek przepisem na dopiero co upieczone muffinki - szaleję w kuchni ze względu na rosnącą niechęć do kończenia wiszącego nad głową zlecenia
Muffinki ananasowe 2 szklanki mąki pszennej
spora szczypta soli
płaska łyżeczka sody
100g masła miękkiego
1/2 do 3/4 szkl. cukru białego (ja dałam mniej, bo słodka jest glazura )
1 duże jajco
3/4 szklanki kwaśnej śmietany/ najzwyklejszego jogurtu/ maślanki naturalnej czy co tam wolicie
kilka kropel olejku pomarańczowego
skórka starta z pomarańczy
6 albo i więcej ( ) drobno pokrojonych plasterków ananasa z puszki
Pomarańczowa glazurka znaczy się lukier
1/2 szklanki białego cukru
1/3 szklanki (80ml) świeżego (niekoniecznie soku pomarańczowego
Przesiewamy mąkę z sodą i solą.
Jakieś 2 minutki ubijamy masło z cukrem (można ręcznie), następnie do masła dodajemy jajko i mieszamy do dokładnego połączenia. Dodajemy olejek pomarańczowy, skórkę i jogurt i po dokładnym wymieszaniu wsypujemy przesianą mąkę (tu wskazana niedokładność Na koniec wrzucamy pokrojonego ananasa i orzeszki.
Mieszamy szybciutko i wstawiamy do piekarnika, piekąc jak zwykle- na metodę suchego patyka i do zrumienienia.
Ja zrobiłam bez orzechów i glazury, ale moim zdaniem nic nie tracą;-)
dziś jeszcze chyba zrobię kokosowe i bananowo-jagodowe, ale przepis podam jeśli wyjdą