reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przepisy kulinarne Marcowych Mamusiek

reklama
a ja właśnie dałam sztuczny miód i aż rozpływaja sie w ustach ale nie rozdrabniałam tego 3placka tylko posmarowałam go miodkiem i posypałam drobnymi orzechami:) ale Ci powiem że mąki musiałąm dać więcej bo nie dało rady odkleić tego ciasta od rąk i nawet szukałam na bb numeru do Ciebie bo spanikowałam ale siłą prób i błedów wyszedł przepyszny:)
 
O, A O NAZWIE ZAPOMNIALAM:) DESER Z MASLA I CHLEBA:)
oki to wyrzucam ten ang i pisze:
  • pieczywo białe chleb tostowy ( moze byc czerstwy bo i tak sie go zapieka w piekarniku)1 bochenek lub wiecej w zaleznosci jakiej wielkosci zaroodporne macie naczynie
  • mleko 750 ml
  • jajka 4-5 szt
  • cukier 110 g
  • rodzynki110 g
  • sól 1 łyżeczka
  • cynamon 2 łyżeczki
  • aromat waniliowy 1 łyżeczka
  • masło 1 kostka - mozesz potrzebowac wiecej masla w zaleznosci ile ci pojdzie na smarowanie chleba
Białe pieczywo (w wersji angielskiej chleb tostowy) posmaruj z obu stron masłem obetnij skórki i przetnij po skosie na pól dla lepszej prezentacji.

Wyłóż żaroodporne naczynie posmarowane masłem pierwsza warstwa chleba. Posyp rodzynkami i cynamonem. I znowu chleb rodzynki i cynamon, aż do wykończenia składników. W misce rozmieszaj dokładnie mleko, jajka, cukier, wanilie i sól. Zalej mixem chleb i odłóż do nasiąknięcia na pół godziny, jesli za suche bedzie to dorob wiecej tego mixu

Włóż do piekarnika przykryty folia aluminiowa i piecz przez 30 min. Zdejmij folie i piecz kolejne 30 minut. Wystudzić lub podawac gorace, pociąć na porcje i odgrzewać w mikrofalówce lub owinięte w folie w piekarniku, podaje sie to z goracym budyniem waniliowym
 
Ostatnia edycja:
Wlasnie mialam zabrac sie za tlumaczenie :) eeee, takie bardzo kaloryczne to nie jest chyba, no chyba, ze cale sie oszamie na raz ;) Hmmm, musze kiedys sprobowac
 
reklama
Do góry