dziendobry wszystkim

ja ciągle w chorobowym szlafroku, ale obiadek już zaliczony i muffiny wyciągnięte z piekarnika, wczoraj niestety nie doczekałam się już jajek wiec dzis postawilam na muffinki piernikowe z kawałkami jabłek
oto przepis:
suche skadniki mieszamy razem (200g maki, 2 łyzeczki proszku do pieczenia, pół łyżeczki sody oczyszczonej, 150g cukru, szczypta soli) mokre składniki mieszamy w osobnej miseczce(60 g rozpuszczonego masła, 1 duze jajko, 120 ml mleka) łączymy suche z mokrymi i .... dodajemy to na co akurat mamy zachciankę (jabłka, maliny, rodzynki marcepan, drzem , orzechy itd) ciasto porcjami umieszczamy w paplilotkach i pieczemy ok 25 min w 200 stop. i smacznego

muszę wam powiedziec, ze czuje sie dzis okropnie.... pogoda za oknem masakra, mam ochote na cos hm... sama niewiem na co i co najwaniejsze nudzę się jak mops.... jestem sama w domku moj S od 3 dni ciągnie 12 h zmiany w pracy i do tego ta choroba.... dupka;/
skoro wsponialma o jedzeniu

to chciałam zapytac czy znacie cos takeigo jak zestaw do robienia ciasta drożdżowego z Tupperwre
miska plus
shaker, rzecz niezastąpiona w kuchni - dla kazdego kto uwielbia drozdzowe ciasta i nie tylko znajduje ona naprawde wiele zastosowan w kuchni a jaka pyszna kawa wychodzi z shakera- bomba