Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Martuś ... :* :-) Też uwielbiam ciasta, w których jest ser ... mniammm Jeszcze pytanko ;-) ... tam cukier idzie tylko do posypania, a do ciasta już nie tak?
Jolu cukier waniliowy też do ciasta dajemy. ja dałam taki dr oetcer'a XXL a i tak troszke malo slodkie te z jabłkami takze dwa cukry waniliowe trzeba dac minimum
a poźniej pudrem na wierzch i jest ok
Martucha, naleśniki to ja robię na oko. Mleko, jajko, mąka, trochę cukru, trochę soli, miksuję.
NA gofry nie znam, kiedyś robiłam ale wyszły beznadziejne.
30dag chudego twarogu
1/2 kg mąki
2 łyżeczki do pieczenia
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
5 łyżek masła
2 jajka
1kg smalcu
200dag polewy czekoladowej
cukier puder
sok z cytryny
Twaróg zmielić 2-3 razy. Mąkę przesiej i połącz z proszkiem do pieczenia, dodaj pokrojone masło. Wszystkie składniki posiekaj tak żeby się połączyły. Wsyp cukier wymieszany z cukrem waniliowym, dodaj jajka i zmielony ser. Szybko wyrób masę. Ciasto rozwałkuj. Szklanką wycinaj placuszki w każdym placuszku zrób dziurkę.
W rondlu rozgrzej tłuszcz. Wrzucaj krążki i smaż je z obu stron na złoty kolor. Gotowe wyjmuj i osącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Przestudź.
Rozpuść polewę czekoladową. Do połowy zanurzaj w niej oponki. Cukier puder i sok cytrynowy wymieszaj tworząc lukier. Finezyjnie polej oponki.
Czas przygotowania 60 min - Porcja 190 kcal
Ja to będę robić we frytkownicy i na pewno nie będę maczać w czekoladzie tylko posypię cukrem pudrem.