reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przepisy na smakołyki i dania zwykłe dla naszych Słoneczek

reklama
Ivka -ja jadłam dwa razy zwykły chleb i 2 razy coś na ksztalt drożdżowego. drożdżowe piekło się z wyrabianiem 4 lub 4,5 godziny
 
Tak, wiem, że zwykły piecze się 3-3,5 godz z wyrabianiem, a inne dłużej.

Zobaczymy co mnie się uda wymodzić:-)

Jak na razie perspektywa kiepska, bo mam zakaz jedzenia pieczywa, zwłaszcza z chrupiącą skórką, na ok. miesiąc - ze względu na jego chropowatość.:baffled:
 
Karolka, smaczek to ja też mam i to nie tylko na chlebek, a tu co... popijam kleik ryżowy na zmianę z kaszką!

Dumna z siebie jestem, że wczoraj zjadłam jajeczko usmażone na maśle - jadłam chyba z 15min, ale jaka to odmiana od tych kleików.
 
Ja wreszcie jem normalnie i nic mnie nie boli, a co najważniejsze w temacie chlebkowym - chlebki się pieką pełną parą! Mam za sobą dyniowy, pełnoziarnisty i słonecznikowy.

Postaram się jutro wkleić zdjęcia.
 
Tak, automat do pieczenia chleba to niewątpliwie świetna rzecz! Tym bardziej, że można w nim też piec ciasto i gotować konfitury.

To mój drugi chlebek - pełnoziarnisty:

6d4e880aa68cc449.jpg


Tak wyglądał po odkrojeniu pierwszej kromeczki:

42d8833f02c02093.jpg


A tak w dużym zbliżeniu:

457e918db2c54e76.jpg
 
reklama
Kolejny był chlebek słonecznikowy, ale on jakoś nie do końca wyrósł :baffled: Poza tym w pierwszy dzień był smaczny, a kolejnego dnia już twardy i gliniasty zarazem.

fcc987beaaf80bf1.jpg


A dzisiaj był chlebek z dodatkiem lubczyku i ziół prowansalskich:

c604cb9900e89bea.jpg


Jednak nie byłam do końca zadowolona z efektu, jak dla mnie chlebek był zbyt wilgotny. Zrobiłam więc powtórkę tego samego + ziarna słonecznika.
 
Do góry