reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przesilenie wiosnne

Hej, spóźnia mi się okres i mam pytanie czy może mieć na na wpływ przesilenie wiosenne? Wiadomo czułam się przemęczona w ostanim czasie, ale czy to może mieć wpływ również na cykl? Zauważyłam tez, że ogólnie cały PMS mi się przesunął w czasie.

reklama
Hej, spóźnia mi się okres i mam pytanie czy może mieć na na wpływ przesilenie wiosenne? Wiadomo czułam się przemęczona w ostanim czasie, ale czy to może mieć wpływ również na cykl? Zauważyłam tez, że ogólnie cały PMS mi się przesunął w czasie.
Zaburzenia cyklu miesiączkowego mogą mieć różne przyczyny, w przypadku spóźnień okresu powyżej 7 dni nalezy skonsultować się z ginekologiem aby ustalić ewentualne przyczyny i gdy jest potrzeba wprowadzić leki mające na celu regulację cyklu, w przypadku możliwości zajścia w ciążę należy wykonać test ciążowy . Wszelki odchylenia typu do 7 dni spóźniające się miesiączki są w granicach normy i nie świadczą o żadnych problemach.
Wątpię, że wiosna ma coś wspólnego z Twoim cyklem

Ostatnia edycja:
okej, dziękuje bardzo. Jak do przyszłego tygodnia się nie pojawi umówię się do lekarza. Ale odczuwam już PMS, wiec myśle, że pojawi się na dniach

Do góry