reklama
iza&marcin
Fanka BB :)
To szpital Swietej Rodziny w Poznaniu.Dosc duzo czasu posiwecilam czytaniu forum i zdecydowalam sie wlasnie na niego.
gdyyscie chcieli to tutaj macie adres forum
noworodek.pl :: Zobacz temat - Szpital
gdyyscie chcieli to tutaj macie adres forum
noworodek.pl :: Zobacz temat - Szpital
iza&marcin
Fanka BB :)
ucielo mi pol wypowiedzi
brrrrr
dopisze nastepnym razem

dopisze nastepnym razem
ninjacorps
Marcóweczka 2008
Iza - lepiej tam zadzwoń i się upewnij.
Będziesz spokojniejsza.

MrsF a z jakiej czesci Londynu jestes moze mieszkamy blisko siebie.Ja mieszkam w północnej czesci.
Przeprowadzilismy sie wlasie do Richmond (blisko parku, tym z jeleniami- polecam spacerek!) po 9-ciu latach w samym centrum (Bloomsbury- tuz przy Oxford Street). A Ty? No i w ktorym szpitalu bedziesz rodzic (zobacz Babyfy :: Hospital reviews)
Co do stresowania to ja zazwyczaj sie nie stresuje, pomimo bardzo stresujacej pracy, ale w ciazy sie strasznie zaczelam denerwowac o malucha i wszytko z nim/nia zwiazane, to chyba te hormony ;-). Totalna histeryczka sie ze mnie zrobila, nawet licze ilosc kopniakow dziennie i nie pije zadnych kofeinowych i slodkich napojow (oprocz swiezych sokow) bo podobno nie zdrowo, nawet czekolade ograniczylam

Od ktorego tygodnia powinno sie miec spakowana torbe do szpitala? 32?

ninjacorps
Marcóweczka 2008
A co do porodu drugiego dziecka to podobno idzie jak z płatka.
U mojej mamy pierwszy poród trwał 7 godzin a drugi 18 (ze mną;-)) i ona akurat miała drugi dużo dużo cięższy.... Więc chyba tak do końca nie ma reguły.
osobiście znam kobiete która rodziła 12 razy (w przeciągu 23 lat) i tez nie potwierdza tej reguły - ostatnie porody miała lekkie ale pierwszych kilka nie rózniło się od siebie za bardzo a wręcz pierwszy był łatwiejszy...jak we wszyyskim i w tym nie ma reguły
niesttey

no własnie mi tez każdy mówi że oprócz tego że każda kobieta ma inny poród to jeszcze jedna kobieta może mieć kilka różnych porodów i nie powiem , zaczynam się stresować tym wszystkim co przed nami :-(ale moja mama (była położna) pociesza mnie że będzie mi łatwiej bo mam szerokie biodra a to ponoć pomaga
zobaczymy;
co do porodu rodzinnego to u nas też się nie płąci, tylko że jest to niebezpieczeństwo że moge rodzić z panią której towarzystwo mojego męża nie będzie odpowiadało
no i wtedy...
NIE DAJ BOŻE!!!

co do porodu rodzinnego to u nas też się nie płąci, tylko że jest to niebezpieczeństwo że moge rodzić z panią której towarzystwo mojego męża nie będzie odpowiadało

reklama
Dusia08
Marzec '08
Mi sie tez wydaje ze to jest bez roznicy czy pierwszy porod czy trzeci jak ma bolec to bendzie a jak nie to nie. Nie mam pojecia od czego to zalerzy moze od ulozenia bobasa
niewiem. Ale moja mama tez miala pierwszy porod z moim bratem bardzo latwy i szybki muwila ze nic ja nie bolalo tylko odeszly wody i zajechala na poroduwke i 5 minut i brat sie urodzil. No a ze mna to prawie dwa dni rodzila. Wiec niewiem odczego to tak naprawde zalerzy, ale napewno nie jest tak ze drugi porod jest lzejszy.

Podziel się: