• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Przyrost wagi

magda - max 60kg? a mogę niedyskretnie zapytać przy jakim wzroście? Nie przejmuj się wagą, bo teraz maluszek najbardziej potrzebuje tego, żebyś jadła jak należy bo rośnie bardzo szybko. Poza tym być może organizm zatrzymuje troche wody, a to też waży..

reklama
wzrost 160. zdaje sobie sprawe że Maleństwo rośnie ale do tej pory było to ze tyłam kilogram na miesiac już sama nie wiem czuje sie troche jakby ktos mnie zamknal w pudelku

13 na plusie. I dobrze, niech sobie będzie.

magda - nie daj się zwariować, startowa waga z Twoim wzrostem daje niedowage na starcie. Ergo - możesz swobodnie przybrać nawet 16-18kg i to dalej będzie norma. Weź pod uwagę, że organizm musi zrobić małe zapasy na czas karmienia, inaczej laktacji może w ogóle nie być. A jak wiemy, karmienie piersią to kalorycznie jak 2 godziny aerobiku dziennie, wszystko się spali ;-).

jeszcze raz dzięki:)
a tak zupełnie z innej beczki, byłam wczoraj na porodówce porozmawiać z położną jezu ale się przeraziłam jak zobaczyłam wszystkie te kobiety, które juz były w trakcie porodu w sensie bóli. Chciałam stamtąd uciec....... Cyz wy płacicie konkretnej położnej żeby była przy Was?

magda ja tak wlasnie robie, jest to znajoma znajomej:) dziś właśnie oglądałam porodówkę, ale na szczęscie nie trafiłam na żadne sceny bólu...wrecz baardzo spokojnie tam było:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry