reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Piąteczko nu nu nu zostawiać nas :no:

zjadłam frytki i mnie muli fuj :confused: ogólnie nic mi się nie chce jestem jakaś wypluta i ogólnie u mnie zaczynają się problemy bo P bez pracy został :angry::wściekła/y::no: ech chłopy normalnie im do dupy dokopać to mało

reklama
to ciekawe na którą dojedzie :-p

ech jak się wali to wszystko naraz :no:mówie ci nie mam już siły tyle czasu było dobrze i teraz jak mnie się poród zbliża to on bez pracy nie wiem jak my utrzymamy dom i w ogóle rzygać sie chce

no mam , bo taka mniej więcej jest odległość od ulicy do domu, a tylko my tu mieszkamy, więc każde jadące auto jest do nas

a to pracę stracił tak nagle????????

Zupka smakowała:)

Karolinka
jeżeli dziecko jest na butelce posiłki stałe można wprowadzać od 4 miesiąca. Ja zaczęłam podawać od 3 miesiąca bo kiedyś tak było i tak wprowadzałam córce więc teraz też tak robię. Zaczęłam od ugotowanej marchewki z ziemniaczkiem plus masełko. Potem dodałam brokuł, po 3 dnach zielony groszek i teraz już z mięskiem tylko mięsko na początku trzeba gotować w osobnym garnuszku. Z owoców Antek je jabłko banana i gruszkę . Zupki gotuję sama,ale słoiczki czasem też mam zamiar podawać,żeby przyzwyczajać do różnych smaków. Wiadomo ja mu z królikiem np gotować nie będę a słoiczki są różne. A i jeszcze krem z dyni robię też mały uwielbia.A jeżeli chodzi o owoce to ze słoiczków mały nie chce jeść:(A w ogóle na samym początku to do mleka na noc zaczęłam dodawać kaszkę ryżową najpierw miarkę potem 2 teraz 3, można też kleik ryżowy. A na 2 śniadanie Antek je kaszkę mleczno-ryżową na gęsto.

hejooo

ja bez mocy...szaro buro mokro sennieeee:baffled:

Piąteczko
dobrze że wróciłaś :)

zdrówka Katy i innym potrzebującym ;)
Kciuki za tatę trzymam Katy

Ilona
po zdjęciach widać że Pawełek rozkoszny facet ;)
powodzenia w walce o pokarm..

Karolina i co jedziecie do rodziców? :)

Agnes czekamy na królewicza cierpliwie ;)

co do wagi to się nie wypowiadam, mnie będzie więcej i więcej a nie mniej :baffled::-p
nie wiem co jeszcze miałam pisać...

widze Violu że mały już ładnie sobie podjada :) i dobrze bo jak słucham o tym szkodliwym wpływie wprowadzania stałego jedzenia to mi źle :no: kiedyś tak nasze mamy robiły i żyjemy a teraz wszystko złe i niedobre bo alergie ech szkoda mówić

reklama
Viola ja młodemu robiłam "shaki" do mleka dodawałam owoce ze słoczika i pił aż mu się uszy trzęsły

i jeszcze jakby był problem z kleikiem ryżowym-bo może zatwardzać, to polecam kleiki kukurydziane

Ania
ehh też mieliśmy swojego czasu zawirowania z pracą D..znam te stresy, ale jestem pewna że mąż stanie na wysokości zadania i znajdzie cosik nowego szybko

Do góry