• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Lilu, ja zaczęłam po 5 miesiącu, bo jakoś przegapiłam. Zalecają po 4 miesiącu. Ale jak dasz trochę później to nic się nie stanie. Mi lekarka powiedziała, że to jest dyskusyjna sprawa z tym wprowadzaniem, bo co raz wymyślają coś innego. Też później zaczęłam dodawać do kaszki ryżowej, tak jak agnes. A w tesco na polskim dziale nie ma takich? Musiałabyś się przejść za tą manną. A jak nie znajdziesz, to mogę ci wysłać pudełko. My przez te 2 miesiące wprowadzania zużyliśmy jedno:tak: Pytałam kiedyś ile twoje dzieciaki mają lat, jeśli można wiedzieć. :zawstydzona/y:

Agnes, przykro mi:-( A dlaczego tak się stało? Jest ktoś na twoje miejsce? Myślę, że z twoim zawodem szybko znajdziesz pracę.

Ostatnia edycja:
reklama
Agnes a nie muszą trzymać etatu dla mamy powracającej z macierzyńskiego ???

A ja zjadłam jednego naleśnika z musem jabłkowym i dżemikiem oczywiście truskawkowym :-p i mam dość :baffled:

Katrina ja karmie tylko piersią nie dokarmiam :)
semolina to co innego niż grysik w pewnym znaczeniu bo grysik jest z pszenicy a semolina z pszenicy durum jest dużo twardsza a producenci mylnie piszą na opak. grysik-semolina :) acha i ma inny smak używam semoliny do ciast bo ma wiecej białka w sobie.

Czyli poczekać z tym wprowadzaniem aż skończy te 4miesiace czy juz podawac ? Bo znalazłam gdzie artykuł ze w 4 miesiącu życia dla dzieci cyckowych ,kurde juz sie człowiek gubi :baffled:

Aaa i kupiłam dziś kaszke manne z bobovity ale jest z mm : ( i kupiłam grysik błyskawiczny taki zwykły ech pogubilam sie :eek:
Katrino a ty jak wprowadzalas ?

oki wstrzymuje sie do puki nie skonczy 4 miechy

Ostatnia edycja:
i po zakupach :-) Kupiłam sobie trampeczki :-) zwykle nie chodze w takich, ale były sliczne :-) I na dodatek biale :-) tez w takich nigdy nie chodziłam :-) Ale m sie ze mnie smieje,że jedno może zalozenie i będa czarne :-D:-D:-D

Liluu kurcze to juz ??? alez ten czas szybko leci... Ja bede pod koniec miesiąca na szczepieniu, to sie zapytam dokladnie jak to z tym glutenem jest :-)

agnes ale kanał...:-( Ja ostatnio dostałam info,że mam gdzie wracać, także jestem spokojniejsza :-) Aczkolwiek jak bym mogla, to nie wracałabym tam... ale myslimy o drugim dziecku, a tu mam jednak ten komfprt,że mam umowe na nieokreslony i ogolnie nie robią problemow...

Liluu - kochana mna się nie sugeruj, bo ja odwaliłam niezły numer. Jak Kuba skończył 3 miesiace (zaczął 4) to zaczęłam mu dawać marchewkę, jabłuszko, marchewkę z jabłuszkiem i któregoś dnia Kuba na marchewkę z jabłuszkiem jakoś inaczej zareagował - pomyliły mi się słoiczki i dałam mu potrawkę z królika.
Dałam tylko pół słoiczka i czekałam czy nie będzie sensacji z brzuszkiem. Było OK, więc następnego dnia drugie pół słoiczka i tak w 4 mies. jadł juz potrawki - czyli konkretniejsze rzeczy.
Wieczorem żarłokowi małemu mleko zagęszczałam najpierw kleikiem ryżowym, a chyba w 5 mies. zaczęłam dodawać zamiast kliku miarkę kaszki mannej z Bobovity do mleka.
I tak to trochę trwało - chyba powinno to trwac ok. miesiaca, apotem to juz chlebek, bułeczkę, itd.

reklama
Wow to nieźle wam poszło :) najważniejsze ze Kubusiowi nic nie było :tak:
Ja tez juz próbowałam dawać jej marchewke i jabłko i bananka ale jakos ne była zachwycona więc narazie czekam aż zechce jeść znowu spróbuje za dwa tyg może wtedy a jak nie to i tak ma jeszcze czas .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry