• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Ulcia witaj, cięzko stwierdzić czy była u Ciebie owulka czy nie,bo jak mam być szczerza to jak masz mierzyć tak jak widze z tej tabelki to w ogóle kochana nie mierz, bo to nie ma sensu, jeden pomiar o 7;30 a inny znów o 18 ( gdzie wieczorem zawsze ma sie temperature wyższą) dlatego te pomiary tak naprawde są bez znaczenia....... !!!!!!!!!!!!!!!!! Owulacja zawsze moze sie przesunąć..... także chyba nic innego nie pozostaje jak czekać na @.....
Piąteczka, no własnie jedno dziecko przyswoi dobrze kosmetyk a inne niestety nie, Jaś to chyba tylko 3 razy w życiu miał pupę odparzoną a jak juz to własnie sudocrem nas uratował , mąka ziemniaczana zrobiła jeszcze gorsze "zamęt" , dlatego teraz też bym chciała mieć ..... a jak coś to bede sie ratować czymś innym gdyby to dzieciątko miało bardzo delikatną pupę........ :-)
no i co ważne mnie telepocze jak widze mamusie które np lecą na złamanie karku po zabaweczkę która dziecku wypadła na podłogę i od razu do wrzątku z nią ..........:szok: ( u mnie taki przypadek w rodzinie był) to była paranoja moim zdaniem...... bo takie dziecko złapie szybciej wszystko !!!!!!!!!!!!!! także ja tez nie byłam i napewno nie bede "sterylną mamuśką" wiadomo co innego na dworzu jak upadnie na piasek czy ziemię ale w domu ????? no nie ważne.... :-)
Kasiu dokłądnie...... choć powiem Ci ze Ja wolę tym razem zmienić opony nawet i 3 razy niż nosić wózek z dzieckiem pod pachą w zimę ( jak to było z Jasiem) :laugh2: bo koła piankowe stawały mi w śniegu i nie dało rady pchnąć wóżka, wiec wóżek pod pachę i heeeeeeja ......... :baffled:
Roszpunka dobra jest tez woda morska, alee.... taniej wyjdzie sól fizjologiczna bo za ampułkę płaci sie ok 30gr ;-) w szpitalu u mnie to nie używają gruszki do noska tylko właśnie sól fizjologiczną wlewają do nosa, a ja i tak używałam gruszki !!!!!!!!!!!!!!

Roszpunka złotko moim zdaniem to na razie nie ma sensu kupować i tracic kasy bo różnie moze być z pokarmem , a jak nie daj Boże bedziesz miec mało pokarmu, to laktator bedzie stał i Ci sie nie przyda, bedziesz widzieć po porodzie jak małemu idzie ssanie, czy trzeba odciągać ten pokarm czy bedzie wyjadał na tyle duże ze nie trzeba bedzie odciągać !!!!!!!!!!!!!!!
miałam ( i mam ) z Avent ale ręczny i trzeba sie umęczyć niestety, wiec ja jakbym kupowała to raczej elektryczny !!!!!!!!!!!!!!!!!!

haha przypomniałam sobie jak mój m poraz pierwszy zobaczył jak odciągam mleko........ takiej miny to ja u NIego nigdy nie widziałam .... o taką miał minę i takie oczy :szok: BO on biedny myslał ze to mleko bedzie lecieć jak u krowy chyba z jednej dziurki.... ojjjj był bardzo zaskoczony jak zobaczył wiecej niz jedną .........

Ostatnia edycja:
reklama
ilonka, właśnie chcę kupić tą sól fizjologiczną w tych pojedynczych ampułkach, nie sól morską. Kupiłam gruszkę, nie była droga, a jak Mały będzie taki chorowity jak ja to na pewno się przyda. No a ten laktator chyba sobie rzeczywiście daruję na razie skoro tak mówisz. Najwyżej wyślę m do pierwszego lepszego sklepu i kupi. Chyba w szpitalach mają na stanie w razie potrzeby.
M są zabawni:-D Już widzę mojego jak będzie chodził z wiecznie zadziwioną miną:-D

kochana dokładnie..... zobaczysz jaka będzie sytuacja, lepiej teraz za te 100zł ( bo tyle trzeba dać za ten najtanszy elektryczny- bo te z Avent to nawet i 300zł ) kupić inne potrzebne rzeczy np TObie do szpitala, a jak coś to zamówisz sobie na necie i Ci szybko przyjdzie ten laktator , no chyba ze jak coś to szybko w sklepie , a w szpitalu to na pewno mają :-) choć nawał pokarmu pojawia sie po ok 3 dniach także bedziesz juz w domciu z Maksiem i nie bedziesz musiała się prosić w szpitalu o laktator !!!!!!! Ja chciałam kupić elektryczny ale po przejsciach z Jasiem na razie sobie to daruję i jak coś pomęczę sie ręcznym, bo u mnie zanikł pokarm po ok 1,5miesiaca po porodzie :-( ale mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej i bede mogła wykarmić sama dziecko !!!!!!!!!!!!!!!!!

Pisałyśmy już o tych laktatorach. Jakbyś miała znów tak szybko stracić mleko to szkoda kasy. Jakoś damy radę. Kapusta w warzywniaku jest:-D A skoro ja do pracy nie idę, to na razie nie będzie potrzebny.

W sobotę idę na ślub i wesele, a od jutra mają się znów upały zacząć:crazy: Nie wiem jak dam radę:crazy:

Sala klimatyzowana, ta sama w której my mieliśmy wesele:-) Wrócimy tam po 2 latach. W sukience idę tej samej, bo nie mam ochoty nic kupować. Jak nowa sukienka to i buty, jak buty, to torebka itd. Poza tym na takim grubasie jak ja nic nie będzie leżało dobrze :-p

piąteczka, oglądałam też te aspiratory, ale to też do kupienia w każdej chwili:happy:

Korzystając ze sprzyjającej pogody uciekam do sklepu. Trzeba się trochę poruszać:-)

Ostatnia edycja:
uffffffffffff ale gorąco

Witam was moje drogie koleżanki

cholercia ale u nas upał normalnie nie ma czy,m oddychać :(((((((((((( a w dodatku mam dziś bojowy nastrój :D:D:D:D bez kija nie podchodź :-pkupiłam sobie na pocieszenie 2 słoiki makreli opiekanej w occie :tak:lody i salceson hihihihihi takie polski dzionek sobie zrobiłam a jak tylko jak zobaczyłam cenę jednego słoika to mało nie zemdlałam prawie 4 funty :no::angry::szok: aaaaaaaaaa i kapustkę młodą chciałabym ją na kwaśno zrobić czy któraś z was ma przepis???????????????????jeśli tak to poprosze :-)
Piąteczka z Karoliną wy mnie wykończycie ;-)śmiechem
życzę miłego i chłodnego popołudnia a raczej to u was wieczorku

reklama
Jestem:-) Dziad cholerny koparka nie umie jezdzic :wściekła/y: szczescie ze szybko naprawili bo ludzie by ich zlinczowali:wściekła/y:

Piateczko:-) dziekuje kochana:-)

Aneczko ja kapuche robie tak: Szatkuje ,rozpuszczam 2 lyzki smalcu wrzucam kapuche i sole. Wlewam pol szklanki wody i zakrywam .Dusze ja na malym ogniu wtedy sama wode odda ( dlatego pol szkl tylko dolewam). Jak jest miekka sypie pieprz duzo cukru tzn na glowke chyba z 5 lyzek stolowych i jak sie cukier rozpusci na koniec 1 lyzke octu ( moze byc wiecej ale my wolimy bardziej slodka kapuste ) jak dla mnie to pycha uwielbiam taka kapuche

Dziewczynki ja mialam laktator taka zwykla pompke z apteki a te wszystkie lepsze ,drozsze jak dla mnie to dupa.....:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry