• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
rozumiem aczkolwiek bardzo żałuję :( ciekawa jestem Ciebie i Twojej gromadki ale to nic jak przyjadę na wakacje B-y to będę miała okazje osobiście poznać hehehehehehehehhe pozdrów Karolcię i powiedz żeby nie szalała za bardzo z tymi robotami niech się oszczędza a nie zaharowuje

racja:) ja już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła pobuszować w swojej kuchni póki co to świat macochy i działam tam pokątnie:) w mojej kuchni kładą się płytki na chwile obecną ale na jesień mam nadzieje juz tam królować :) jeszcze mi to zbrzydnie pewnie

dziama ja tez jakos nie mam weny,,,,wiec sama nie wiem co masz upichcić ....... inne dziewczyny maja głowe na karku (ja teraz nie koniecznie ) wiec wspolnymi siłami i cos sie wymysli aby było tanio szybko i duuuuuuuuuuuzo hihi ;-) :-) :-D:-p

ilona zrozumiałe że ty teraz czym innym żyjesz :) ale wiem ze zacięcie kulinarne to Ty kochana posiadasz tu jedno z największych to juz udało mi się zauważyć :) myślałam o grillu byłoby po najmniejszej lini oporu ale i bez nakrywania cudowania - tak swojsko dzieciaki by pobiegały po dworze itp ale musze mieć alternatywę w razie złej pogody no chyba ze w razie niepogody piekarnik :)

ojjj kochana ja to mam problem teraz z wymysleniem obiadow ....jakoś naprawde nie mam pomysłów...........Grill to świetny pomysł......kiełbaski, szaszłyczki, kaszanka z cebulka,boczuś , skrzydełka czy nawet karkówka fajnie przyprawiona :-) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w piekarniku tez by przeciez jak cos wszystko fajnie sie zrobilo .....

ostatnio fajny przepis dostałam ze schabem w piekarniku ............

schab na noc namarynować pieprzem sola i czosnkiem (ja zawsze uzywam do tego czosnek w proszku, albo sól czosnkową) wcześniej rozbić na wielkie dość cieńkie schabowe .........( mozna tez dodac troszkę przyprawy do kebab albo inne do mięs )
Zetrzec ok 1kg marchewki , ze 2 pietruszki, i ze 3 cebule wieksze ( cebule pokroic w krążki) i przekładac tak to wszystko np na dużej blaszce .........marchewka,pietruszka ,cebula schab, marchewka, pietruszka,cebula, schab .........na koniec wylać cały majonez na wierzch i duuuuuuzo tartego sera ,,,,,,,, i to wszystko piec ok 1,5 godziny,,,,

Do tego po ziemniaczku , albo kluski sląskie z torebki hehe :P mizeria albo wiosenna sałateczka z feta i sosem np czosnkowym czy koperkowym :-D no ale to na tenn wypadek gdyby pogoda nie była odpowiednia na grila :-p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry