reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

lilonka moja młoda w 20 t 2 dc ważyła 375 g czyli trochę więcej niż jedno Twoje dziecko :baffled: ciekawe, jak ruchy dziecka się zmieniają. Mój mąż powiedział, że w nocy tak mi brzuch podskoczył, że aż się przestraszył. Mnie to wcale nie budzi :-D Mam jutro wizytę, ale będzie pewnie tylko USG szyjki. Muszę poczekać na USG w 30 tygodniu do 3 stycznia.

reklama
Hej hej zobaczyłam nowy wątek i jak Błonka chciałam się przywitać:-D
Cieszę się,że każdej z Was spełniło się marzenie o ciąży i dzidzie pięknie rosną.
Chciałam Wam napisać,że ja wspominam cc bardzo dobrze naprawdę.Byłam podłączona do oxytocyny od 6 rano i skurcez się pojawiły owszem, ale już ok.12.30 były tak silne i co minutę,a rozwarcie tylko na 4cm że chciałam cc bo powiedziałam do męża,że nie wytrzymam do 10cm:szok:I o 12.55 Lenka była na świecie.W trakcie podawania oxytocyny podawali mi też płyny w razie cc.
Ból był jak znieczulenie puściło, ale dają kroplówki pbólowe więc ok.Na drugi dzień ok.12 kazali wstać i na inną salę i dali kruszynkę-blizna bolała i ciągnęła, ale naprawdę to nie było az takie straszne(jeśli ktos by mi powiedział żebym wybrała jak chcę rodzić to tylko cc)W miejscu blizny czułam takie drętwe i jakby nie moje ciało, ale teraz już jest ok.
Ale tak jak pisałyście każda kobieta bedzie inaczej odczuwać czy po sn czy cc.
Pokaże Wam Lenkę-w piątek kończy 3 m-ące:-D
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - a6056034bb8b0.jpg

Agusiaks, dzięki za stworzenie tego wątku. Brakowało mi rozmów z Wami a nie chcialam sprawiać starającym się dziewczynom przykrości. Każda z nas inaczej radziła sobie z emocjami w czasie staranek. Mi też nie przeszkadzało czytac o brzuszkach, ciążach itd. Ale każda jest inna i trzeba to uszanować.

A więc brzuszki piękne! Zosia przekochana!
No i miło Was widzieć wszystkie na jednym wątku :-D
:-):-)
A co u mnie:
Coś mi się wydaje, że mój brzuch będzie dorównywał brzuchowi Błonki. W ostatnich 3 tygodniach zaczął rosnąc niemożliwie :szok: Wczoraj musiałam zakupić kilka bluzek, bo juz się w normalne nie mieściłam. No i waga nie jest dla mnie łaskawa. Dużo przytyłam - coś około 6-7 kg.

W zeszłym tygodniu byłam u lekarza - bo badaniu krwi okazało się że mam odchylenia od norm. Lekarz przepisał mi żelazo i wyobraźcie sobie, że kazał iśc na L-4. A zarzekałam się, że bedę pracować do 25 tyg. Lekarz nie pozostawił mi wyboru - albo L4 albo szukam innego lekarza. Przekonał mnie, że ze względu na niesprzyjającą pogodę - ślisko na drogach a ja dojeżdzam do pracy samochodem, narażenie na wirusy - w moim miejscu pracy mam cały czas kontakt z dużą ilością osób, no i że ciąża bliźniacza jest wysokiego ryzyka. Narazie nadmiarem czasu aż tak nie przejmuję, organizuje sobie zajęcia. Za chwilę Święta a później już nowy rok i będę robic przygotowania na przyjście maleństw.

Ja tez postaram się w najbliższym czasie zamieścić zdjecie brzuszka :-)

hej!!

super , ze jest nowy wątek.:-) ja tak z biegu przed praca chcialam sie pochwalic moja dzidzia:)
w pracy juz doczytam Wasze posty po troche ich natworzyłyście:):)
baby.jpg

lilonka moja młoda w 20 t 2 dc ważyła 375 g czyli trochę więcej niż jedno Twoje dziecko :baffled: ciekawe, jak ruchy dziecka się zmieniają. Mój mąż powiedział, że w nocy tak mi brzuch podskoczył, że aż się przestraszył. Mnie to wcale nie budzi :-D Mam jutro wizytę, ale będzie pewnie tylko USG szyjki. Muszę poczekać na USG w 30 tygodniu do 3 stycznia.
Gnagna - nie tak znowu więcej - ja na usg byłam w 20t4d i Maciuś ważył 366 g, więc różnica naprawdę nieduża - 9 g. Zuzia jest trochę mniejsza, ale też daje radę. Generalnie bliźniaki urodzone z wagą 2700 uważa się już za duże, a przy pojedynczym taka taka to raczej mało :-)

I ja się melduję na tym wątku :-)
Fajny pomysł :tak:

dziewczyny śliczne brzuszki :-D ciekawe kiedy mi zacznie rosnąć ;-)

Błonka i Magdusia -córeczki prześliczne!!! Dużo zdrówka dla nich życzę:tak:

Mi się L4 chorobowe kończy i jutro niestety do pracy :-( ale niedługo święta więc więcej wolnego:-)
Wczoraj na przywitanie 7tc miałam mega mdłości i zawroty głowy... ale to dobrze, że są objawy;-)

no juz jestem, bez przygod sie niestety nie odbylo. w drodze do pracy złapał panę w oponie:/:/ale sa dobrzy ludzie i mi pomogli:)dziekuje!
Ala i Gnagna brzuszki macie piekne, a Wy same takie chudzielce:)
Błonka i Magdusia coreczki kochane, do schrupania.
Pelna to mamy podobni z waga mi tez przybylo 2,5kg z marszu. Kazda tyje po swojemu wiadomo.
Eevlee Ty sie sluchaj lekarza ma rację, nie ma co kombinowac!;-)
Lilonka Maciuś kochany chłopczyk- buziolek slodziutki i siostrzyczka tez bedzie?

reklama
Do góry