reklama

przyszłe mamy Lublin

A jak z opisem? Wyczerpujący ? Mi LekarZ zalecił zrobienie usg polowkowego w 23 tyg jak serduszko będzie całkowicie wykształcone, zastanawiam się nad zapisaniem się kolejny raz na usg do dr blazukiewicza który wykonywał mi także usg genetyczne w 13 tyg i byłam bardzo zadowolona a i opis wyczerpujący :)

reklama
Opis podstawowy, nie zaglebialam się w to co powinno być w nim zawarte... dla mnie wystarczające było to że powiedział że wszystko ok;) i tak się nie znam na tych wszystkich pomiarach.

Ja usg połówkowe miałam wykonane w 22tyg.4d. ciąży przez dr Jana Kowalczyka w szpitalu w Świdniku (na oddziale ginekologiczno-położniczym) :tak:
Mój lekarz prowadzący nie wykonuje usg tylko daje mi skierowanie :tak:
Powyższy dr wykonywał to badanie bardzo dokładnie i za każdym razem mówił mi co będzie sprawdzać i czy wszystko jest w porządku:rolleyes:

Na kolejne usg poszłam już prywatnie (chciałam mieć pamiątkowe 3/4d) do Luxmedu do dr Dariusza Swatowskiego... byłam wówczas w 25tyd.5d ciąży :tak: Usg również wykonane bardzo dokładnie:tak:

Teraz kolejne usg czeka mnie 7 lipca znów w Świdniku na oddziale ale nie wiem czy trafię i tym razem w ręce dr Kowalczyka:rolleyes2:

chodziłam na początku do dr swatowskiego, ale wykupiłam abonament w pzu na leczenie iokazało się że on nie ma podpisanej umowy z pzu...
No na tym moim usg też wszystko mówił, liczył paluszki, mierzył obwód główki, brzuszka, długość kości udowej, całościowa długość, pokazywał komory serca, żołądek, pęcherz no i powiedział o płci. Więcej nie pamiętam czy coś mówił bo byłam w szoku że będzie chłopczyk ;P

Witam
Miałam nie chodzić do Szkoły Rodzenia bo niby po co skoro dwa porody mam już za sobą ale jednak chcę rodzić tym razem w Świdniku i dzięki ich szkole będę mogła poznać położne :tak:
Pierwsze spotkanie mam mieć w środę o 17.00 :rolleyes:

Cześć Dziewczyny :)
Dołączam do Was i próbuję nadrobić zaległości we wcześniejszych postach :p Jestem w 22 tyg i w pon miałam z kolei usg połówkowe. Wszystko jest ok :) Ja chodzę prywatnie do lekarza i u niego wykonuję wszystkie badania, bo ma sprzęt na miejscu. Lekarz jest ze szpitala na Jaczewskiego i tam zamierzam rodzić. Leżałam już tam jak miałam zabieg wycinania polipów z macicy.. co prawda to nie poród, ale zadowolona byłam. Warunki ok, łazienki na sali, opieka miła, zabieg zrobiony perfekcyjnie. Zresztą stwierdziłam, że poród to nie spa.. urodzić muszę, pomóc mi w tym też muszą, bo to mój pierwszy poród, więc jakoś przeżyjemy :p Po rozmowie z lekarzem zdecydowałam, że daruję sobie szkołę rodzenia, zresztą i tak nie byłam do niej przekonana. A i termin mam na 13.11. - płeć chłopczyk

Ostatnia edycja:
reklama
dzięki :) Mom -to-be kiedy masz termin? i znasz już płeć? :)może już o tym pisałaś, ale tak trudno mi zapamiętać jeszcze wpisy poprzednie. Ja chodzę do dr Woźniaka. Jest moim ginem już od kilku lat :) kurczę ja nie mam czegoś takiego jak plan porodu. To z lekarzem się ustala?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry