reklama

przyszłe mamy Lublin

reklama
Co do ubranek też zobaczcie rampersa. Taniej niż w smyku a rzeczy baaaardzo dobre gatunkowo[emoji6]
dla mnie tam najmniej w moim guscie niz gdziekolwiek. ewentualnie jakies czapeczki czy niedrapki a nic wiecej mi sie nie podoba
Ja osobiście kupowałam sobie ubrania w pepco jakieś 2 lata temu i do tej pory w nich chodzę. Szwagierka kupuje tam ciuszki dla dzieci i jest zadowolona :) F&f też jest fajne i dobre jakościowo choć zauważyłam,że zaczynają się cenić. h&m moja siostra kupuje. Bluzeczki, body, rajstopy po jakieś 40 zł, dla mnie to stanowczo za dużo dla niemowlaka. Ale jak kogoś stać to czemu nie :) zresztą na szmaty wszędzie można trafić
dlatego napisalam o wyprzedazach. wydalam raz tak na dobra wrozbe 50 zl w hm i kupilam za to 2 szt body, buciki i sukienke
1469025719528.jpg

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Załączniki

• 1469025719528.jpg
    1469025719528.jpg
    125 KB · Wyświetleń: 211
Aluśka a co Ci że w szpitalu jesteś?
mam cholestaze ciążową i na tyle złe wyniki badań że już w ten poniedziałek planowali przewieźć mnie na Jaczewskiego i rozwiązać moją ciążę bo tu w Świdniku nie mają oddziału dla wczesniaków i z tego też względu jestem już po zastrzyku ze sterydów na rozwój płucek. Mimo że od wtorku 12.07 brałam leki to do niedzieli enzymy wątrobowe cały czas rosły dopiero w poniedziałek rano 18.07 okazało się że przystopowały i zmienili plany...
Dzisiaj już badań nie powtarzali pewnie zrobią to jutro i liczę że będzie widoczny spadek tych enzymów...

mam cholestaze ciążową i na tyle złe wyniki badań że już w ten poniedziałek planowali przewieźć mnie na Jaczewskiego i rozwiązać moją ciążę bo tu w Świdniku nie mają oddziału dla wczesniaków i z tego też względu jestem już po zastrzyku ze sterydów na rozwój płucek. Mimo że od wtorku 12.07 brałam leki to do niedzieli enzymy wątrobowe cały czas rosły dopiero w poniedziałek rano 18.07 okazało się że przystopowały i zmienili plany...
Dzisiaj już badań nie powtarzali pewnie zrobią to jutro i liczę że będzie widoczny spadek tych enzymów...
nie wkem co to za swinstwo ale wspolczuje i zycze pomyslnego rozwiazania i zdrowka

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Grama to rzeczywiście udało Ci się kupić ubranka w super cenie :)
Aluśka współczuję :/ oby enzymy spadły i niech ten dzidziuś jeszcze troszkę posiedzi w brzuchu. A rozpoznanie było przez swąd skóry czy przy rutynowych badaniach wątroby?

Chomik badania zrobiłam kontrolnie w piątek 8.07 bo w drugiej ciąży miałam cholestaze (miała łagodniejsze przebieg niż teraz) i mimo że teraz nie miałam żadnych objawów wyniki wyszły już dosyć podwyższone bo ALT wynosiło 153 (norma do 31) a AST wynosiło 81 (norma do 34). We wtorek poszłam na konsultacji do gina i on mnie skierował do szpitala ale jeszcze w domu kazał brać już leki..w środę przyjęli mnie do szpitala zwiększyli dawki leków i w czwartek powtórzyli badania a tam już wyszło że Alt ma wartość ponad 600 a Ast ponad 300 i do niedzieli jeszcze te wartości wzrosły.... W poniedziałek na szczęście przystopowały więc teraz liczę że idzie ku dobremu...

reklama
o matko no to rzeczywiście straaaasznie wysokie wyniki :o trzymam kciuki żeby spadły! Jeju ja się tyle naczytałam o cholestazie.. jeszcze jak ktoś mówi, że nie ma objawów to już w ogóle zaczynam panikować :| mi lekarz nie zlecał tych badań i nie wiem czy oni rutynowo je w ogóle zlecają..a wydaje mi się że powinni, bo jak patrzyłam nawet płatnie ALT, AST i bilirubinę całkowitą to koszt był 20 parę zł..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry