LILIann
Majowe mamy'09
Pyszne ciasto orzechowo - jabłkowe
bez użycia miksera!
:-)
3 jaja
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 szkl. mąki
0,5 szkl.oleju
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
4-5 jabłek pokrojonych w kosteczkę
Wszystkie składniki (oprócz jabłek i orzechów) wymieszać ze sobą, później dodać jabłka i orzechy i wymieszać z ciastem. Piec w temp. 180 min ok 45 min. Smacznego!
Ja przeważnie robię to ciasto z podwójnej porcji i wtedy starcza na dużą tortownicę + ok 7 malutkich foremek do babeczek i mam z tego pyszne muffinki;-)
bez użycia miksera!

3 jaja
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
2 szkl. mąki
0,5 szkl.oleju
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
4-5 jabłek pokrojonych w kosteczkę
Wszystkie składniki (oprócz jabłek i orzechów) wymieszać ze sobą, później dodać jabłka i orzechy i wymieszać z ciastem. Piec w temp. 180 min ok 45 min. Smacznego!
Ja przeważnie robię to ciasto z podwójnej porcji i wtedy starcza na dużą tortownicę + ok 7 malutkich foremek do babeczek i mam z tego pyszne muffinki;-)