reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

dziewczyny, ja z innej beczki - chodzi mi o odciąganie pokarmu laktatorem. dzisiaj przez 30 minut udało mi się ściągnąć 40ml... ludzie, toć to syzyfowa praca. jak ja to będę w pracy robić? przez 4 godziny non-stop?
poradźcie, wam to lepiej idzie czy też tak wolno strasznie? (mam isis aventu)

reklama
I ja dołanczam do niewyspanych. Dzisiaj Amelka obudzila się o 2 w nocy na karmienie a potem już budzila się co godzinę dawałam jej pierś i usypiała przez godzinę :baffled: Porządnie zasneła ok 5,00 a o 5,30 obudził ją budzik męża, który baaaaardzo długo dzwonił :baffled: potem zasneła o 7,00 i obudził nas koleś o 9,00 i pytał o sąsiadów :wściekła/y: Łeb mi pęka , boszzzzzzzzeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ola ja kiedyś też tak miałam :happy: zobacz czy dobrze masz założony zaworek, taki maly biały guziczek (ma być do góry nogami - że tak powiem) na 99 % to jest to.

ale zawawe sobie urzadzaja nasze dzieci,mnie najbardziej rozwala jak sie obudzi i gaworzy,spiewa ,gdy tylko uslyszy jak sie przewracamy,albo maz kaszle od razu daje znac glosniej i placze:no:

dokladnie Maxin, mnie to wkurza bo sie nawet przewrocic na drugi bok nie moge bo lozko halasuje a niestety mamy tylko 1 pokoj :( duzo lepiej bym spala jakbysmy mieli 2 pokoje bo wtedy nie budzilby mnie najmniejszy ruch wiktora

Ola spróbuj ściągać jak wiesz, że masz pełne piersi- nie zaraz po karmieniu. Wtedy pójdzie szybko, przez kilka minut ściągniesz butelkę.

Kasiunka, no ja ściągałam jak miałam pełną pierś - normalnie czułam gdzie jest mleko w niej, a laktator jakby chciał a nie mógł... spróbuję dzisiaj znowu, sprawdzę ten zaworek, no musi to być jakoś szybciej bo inaczej to do kitu...

ola ja tez kiedyś miąłam zle założony zaworek i myślałąm, ze mam trefny laktator ( mam ten co ty) - tydzień temu w ppracy 130 ml ściągałam w 30 - 40 minut - dzisiaj 180 ml juz ściągnełam w 10 minut - a więc trening czyni mistrza :tak::tak:
W pracy ściągam rano - około 9:30 - i wtedy mam 130 ml i w południe - około 13:00 i wtedy jest więcej - około 150 ml ( lub jak dzisiaj 180 ml)

u mnie jest ze spaniem w nocy tragedia. Mała budzi się na karmienie i juz nie chce spac. CO TO JEST!!!!!????? RATUNKU!!!! Ma ktos tak??? Wczotraj ja uspiałam od 2 do 4 dzis od 11 do 12.30- dlatego jeszcze nie spię. ZAczęłam odypiac popołudniami jak maż wraca z pracy. Schudłam kolejny kilogram. Waze tyle co przed ciąza ale wszystkie portki mi lecą z dupy. Wyglądam jak zombi ... dzis sasiadka sie mnie przeraziła. Ona nie ma w dzień (spi 3 razy) anie iwecozrem zadnych problemów z zasypianiem tylko se właśnie taka przerwę zaczęła w środku nocy robić. Buuuuuu. Co ja mam robić???

reklama
Głuszek, najlepiej to się przeprowadzić do Kasiaczka, to by się pory dnia pozamieniały i nie spałaby w dzień ;-);-);-)

A tak na serio, to jak Jakub zamierza się w nocy pobawić, to się do niego nie odzywam, nie patrzę, przymykam oczy i jakoś zasypia :-) Ale rzadko mu się to zdarza. Raczej do 7.30 śpi :-)

Do góry