reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rady mamuś styczniowych 2006 dla mamuś styczniowych 2007

Ja nie użuwam jak do tąd niczego oprócz chusteczek Niwea bo inne mi śmierdzą, do kąpieli Oilatum (drogie ale naprawdę warto - dziecko się nie ślizga w kąpieli), i kąpię na przemian w rumiaku, korze dębu, mące ziemniaczanej i oilatum. Niczym nie smaruję małej wyczytałam że skóra sama musi stworzyć mechanizmy obronne. Jak do tąd się sprawdza, a mała po porodzie miała okropną skórkę (przenoszona- cała mi się złuszczyła). Pieluszki tylko Pampers, raz kupiłam Hagis ale jakieś takie nieprzemyślane są.....

reklama
ja polecam nowa serie Hipp(najlepiej przetestowana juz w 2006), poza tym seria kosmetykow dla dzieci rossmanna ma najwyzsze noty jakosciowe w niemieckich testach z 2005. tanio i dobrze.
uzywamy tylko od 2 miesiecy plynu do kapieli. poza tym od zawsze oliwki i od niedawna mleczka na suche stopki po kapieli. nic poza tym. wszystko Hipp. wczesniej babylove(dm-drogeriemarkt) i babydream(rossmann). wszystko super.
chustki jak wyzej plus pampers sensitive do buzi, bo inne dziecku smierdza i sie drze.
pieluchy trzeba testowac na pupie. moj najlepiej znosi pampersy, ktore wiele dzieci uczulaja, bo maja jakas tam ukryta warstwe parafiny o ktorej sie nie mowi. mnie rossmanna, dm i cien byly za twarde.

ja polecam kosmetyki Nivea baby (płyn do kapieli, oliwkę, krem do twarzy na każdą pogodę -teraz, krem na odparzenia), wieczorem krem do twarzy Oliatum -juz twarzy nie oliwkuje, husteczki nawilżające z Nivea i z pampersa z rumiankiem, a pieluszki pampers

My uzywamy pieluszek Huggies (Super Flex- te sa niestety najdrozsze), od Pampersow Zuzia dostala uczelenia ( ostatnio probowalam zmieniac)- zreszta nie ona pierwsza- moje siostry corcia tez, i kolezanki synek- ale to trzeba sprobowac- jednym pasuja innym nie...

Kubusiowa ... no fakt, przecież ty styczniówka :) ale w pierwszej chwili myślałam, że nie mamuśkach ze śląska jestem :) :) :)

reklama
Witam kobietki
ja styczniówka 2007
pytanko dotyczy wózka -jaki najlepiej
myślałam o wielofunkcyjnym , na 3 kołach. Ale najważniejsza jest gondola- i jej wymiary. Chciałabym aby dzidziuś troszkę w niej pojeżdził
Proszę o opinię doświadczonych mam
Pozdrawiam

Do góry