Mama Helenki
i Aniki :D
Wczoraj i dziś zastosowałam fridę i wyciągnęłam sporo biało-przezroczystej wydzieliny i zastanawiam się czy to nie jest jednak katar.Niunia ma problemy z jedzeniem -nie może złapać sutka tak jak miała gdy nadchodziła kupa. Teraz kupa się nie pojawia i też się wścieka przy cycu, w końcu ze zmęczenia zasypia niewiele zjadając i później długo śpi. Jak ściągnęłam mleko i dałam z butelki to szybko zjadła. Mam wrażnie, że tą harczką sie krztusi bo potrafi nagle zakaszleć w czasie jedzenia lub nawet już długo po. Zmierzyłam temperaturę i ma 35,7 C - chyba za niska ? Od kilku dni wydaje mi się bardziej senna, raz nawet w czasie kapieli spała.
Skoro dziecko nie je to jest ospałe, nie ma siły ssać.
Katar trzeba odciągać przed jedzeniem. Podać pierś, a potem jeszcze butelkę, najlepiej ze swoim mlekiem. Odkarmisz dzieciątko nabierze sił i będzie ssało cycusia samo
 Uważaj na odwodnienie. Oznaką odwodnienia jest to, że dziecko nie siusia.
 Uważaj na odwodnienie. Oznaką odwodnienia jest to, że dziecko nie siusia. Powodzenia

(Gasprid) Teraz mały ma 2 latka, już 3 razy wymiotował krwią i skierowali nas na gastroskopię, niestety dziecko musi być zdrowe (bo narkoza) a Maciek 3 tyg choruje parę dni jest zdrowy, a na termin trzeba czekać ok 2-3 tyg :-(
 (Gasprid) Teraz mały ma 2 latka, już 3 razy wymiotował krwią i skierowali nas na gastroskopię, niestety dziecko musi być zdrowe (bo narkoza) a Maciek 3 tyg choruje parę dni jest zdrowy, a na termin trzeba czekać ok 2-3 tyg :-(