reklama
karola7
Fanka BB :)
No to my już też po USG uwaga!!!!!! na 95% córa. Gin stwierdził, że on nie widzi żeby cos się majtało między nogami. I dzidzia taka super była :laugh: machała nóżkami i rączkami oczka pocierała. Ach było warto poczekać.
No a przed USG gin powiedzial, że następnym razem to już będę ruchy czuła, wiec ja mu na to, że już czuję. No to gin mówi, że go bujam. Ale przy USG powiedział, no chyba rzeczywiście pani czuje, bo sie strasznie kreci :laugh:
No a przed USG gin powiedzial, że następnym razem to już będę ruchy czuła, wiec ja mu na to, że już czuję. No to gin mówi, że go bujam. Ale przy USG powiedział, no chyba rzeczywiście pani czuje, bo sie strasznie kreci :laugh:
Myfa80
mama Hubcia i Wojtusia
Karola7 super, nawet nie wiesz jak sie ciesze...jejku syncia juz masz teraz coreczke ech super...... oj cos czuje moje kochane ze ja dolacze do Was zakladajac ze z malenstwem ok wszystko.... Jaka juz duza?
buziaki i Gratulacje wielkie :-)
buziaki i Gratulacje wielkie :-)
Nop to teraz ja zdaje relacje :-)
Przede wszystkim mi ulzylo :-)
Wszystko ok.
Dzidzia rosnie i w zwiazku z tym prosze o zmiane terminy na 21 luty :-)
Nie wiem ile cm ma malenstwo, bo za bardzo sie wiercilo, a po drugie moj gin twierdzi, ze po 16 tyg. pomiary calego malenstwa sa malo miarodajne. Wyliczyl tak tylko dla mnie, ze cale malenstwo (razem z nozkami) ma ok. 16-17 cm.
a teraz zapodam zamiast zdjecia (nic na nich nie widac.... filmik fajny, ale zdjecia jakies do bani) caly opis :-) :
polozenie plodu - dowolne
akcja serca plodu- miarowa
serce o prawidlowej wielkosci i lokalizacji
FHR= 145/min
ruchy plodu -widoczne
wymiar BPD= 40 mm, co odpowiada 17+3 HBD
wymiar FL= 24 mm, co odpowiada 17+1 HBD
Lozysko - w dnie i na scianie przedniej
stopien dojrzalosci=1
ilosc plynu owodniowego-prawidlowa
uksztaltowanie kregoslupa plodu- prawidlowe
konczyny plodu- ulozone prawidlowo
zoladek plodu- wypelniony, lokalizacja podprzeponowa po lewej stronie, ksztalt prawidlowy
aorta brzuszna i zyla glowna dolna- widoczna
pecherz moczowy- wypelniony
pepowina- widoczna, trojnaczyniowa, szerokosc przyczepu brzusznego i lozyskowego w normie
komory boczne mozgu- symetryczne, nie poszerzone
sierp mozgu- o prawidlowym przebiegu
UKM nerek plodu obustronnie nieposzerzony
zarys twarzoczaszki- prawidlowy, galki oczne symetryczne
No i to caly opis.
Dzidzia ssala namietnie kciuk :-) Mam nadzieje, ze potem do cyca tez sie tak przyssie :-)
no i ustawila sie centralnie przodem z rozlozonymi nozkami :-) Ja tam nic nie widze !!!!!! Na moje laickie oko corka!!!!!!!!!!!!!! A opinii gina nie chce znac :-) Nadal chce miec niespodzianke:-)
Przede wszystkim mi ulzylo :-)
Wszystko ok.
Dzidzia rosnie i w zwiazku z tym prosze o zmiane terminy na 21 luty :-)
Nie wiem ile cm ma malenstwo, bo za bardzo sie wiercilo, a po drugie moj gin twierdzi, ze po 16 tyg. pomiary calego malenstwa sa malo miarodajne. Wyliczyl tak tylko dla mnie, ze cale malenstwo (razem z nozkami) ma ok. 16-17 cm.
a teraz zapodam zamiast zdjecia (nic na nich nie widac.... filmik fajny, ale zdjecia jakies do bani) caly opis :-) :
polozenie plodu - dowolne
akcja serca plodu- miarowa
serce o prawidlowej wielkosci i lokalizacji
FHR= 145/min
ruchy plodu -widoczne
wymiar BPD= 40 mm, co odpowiada 17+3 HBD
wymiar FL= 24 mm, co odpowiada 17+1 HBD
Lozysko - w dnie i na scianie przedniej
stopien dojrzalosci=1
ilosc plynu owodniowego-prawidlowa
uksztaltowanie kregoslupa plodu- prawidlowe
konczyny plodu- ulozone prawidlowo
zoladek plodu- wypelniony, lokalizacja podprzeponowa po lewej stronie, ksztalt prawidlowy
aorta brzuszna i zyla glowna dolna- widoczna
pecherz moczowy- wypelniony
pepowina- widoczna, trojnaczyniowa, szerokosc przyczepu brzusznego i lozyskowego w normie
komory boczne mozgu- symetryczne, nie poszerzone
sierp mozgu- o prawidlowym przebiegu
UKM nerek plodu obustronnie nieposzerzony
zarys twarzoczaszki- prawidlowy, galki oczne symetryczne
No i to caly opis.
Dzidzia ssala namietnie kciuk :-) Mam nadzieje, ze potem do cyca tez sie tak przyssie :-)
no i ustawila sie centralnie przodem z rozlozonymi nozkami :-) Ja tam nic nie widze !!!!!! Na moje laickie oko corka!!!!!!!!!!!!!! A opinii gina nie chce znac :-) Nadal chce miec niespodzianke:-)
reklama