reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

A to moje dzisiejsze malunie zakupki: koszula do szpitala, ceratki i czapeczka o której już wspominałam Nika008.jpg

reklama
A ja widziałam na allegro niby tsakie specjalne porodowe koszule wiązene...z wyszytym boćkiem. W takiej zywkłej to chyba też dadzą urodzic??;-)

dziewczyny, a jakie mydełko dla maleństwa wybierzecie?? Jakiej firmy, może jakieś doświadczenia??:confused:

A wiec tak ta moja koszulka to do karmienia bo na porodówke u nas dawaja szpitalna nie wiem jak u Was???
Ciril z tymi mydełkami to jest taka sprawa że nie wiadomo jakie kosmetyki maludy toleruja bo jakikolwiek kupisz polecony akurat Twojego maluszka moze uczulac to taka niewiedoma z kupnem kosmetyków???:confused:sama jeszcze nie wiem.Napewno płyn do kapieli kupie w aptece Balneum czy jakos tak on jest wlasnie taki co nie uczula!!!

Ja mylam Julke zwyklym mydelkiem Bambino. Nawet wloski. Potem mama podeslala mi zel do mycia ciala i wloskow w jednym z Aveeno. Ale szybko sie skonczyl i znow mydelko :)))) A do smarowania (w ogole chyba wszystkie produkty sa super!!!!) uzywalam Nivea Baby i teraz tez zamierzam. Testowalam tez Johnson'a, ale Mala miala wysypke i po zelu, i po kremie. Gdzies po okolo roku znowu sprobowalam i juz bylo ok, ale na sam poczatek nie polecam :(

Ostatnia edycja:
reklama
Wkleję przygotowaną listę zakupów taką na start, bardzo Was proszę o podpowiedź czego w niej jeszcze brakuje:tak:

LISTA ZAKUPOW :

Ja:
1.
- 2 pidżamy
- 2 biustonosze do karmienia
- kapcie
- majtki jednorazowe
- 2 białe skarpety
- paczka podpasek dużych belli
- wkładki laktacyjne
-masc na sutki

2.
- body x6
- pajacyk x6
-kaftanik + śpiochy x6
- bawełniana czapeczka x2
- koszulka długi i krótki rękaw
-skarpetki x4
-grubsza czapeczka x2
- niedrapki x1
-buciki x 2
- rożek z kapturkiem
-kocyk
-chusteczki do pupy (małe opakowanie)

- pieluchy
- krem do pupy - sudokrem
- krem do buzi
-oliwka Lub balsam do ciała la malucha
-tetra x20
-flanela pielucha x10
- pościel do łóżeczka x 2
- laktator
- proszek do prania dla dzieci
- butelka do karmienia x1

Mąż:
- chusteczki nawilżające do pupy
-pieluszki jednorazowe –Bella Happy NewBorn
-mydełko do mycia dla niemowląt –
-waciki do pielęgnacji pępka – specjalne np. Leko
-nożyczki do paznokietek
-szczoteczka do włosów
-gruszka do noska
-smoczek – 0-6 miesiąc życia, sylikonowy, dla dzieci bez ząbków – Avent
-wanienka – ta profilowana dla dwóch pozycji
- wózek – Firkon Twist – błękitno szary lub czerwono –szary
-fotelik samochodowy – firmy Maxi-Cosi (w testach najbezpieczniejsze)
-łóżeczko 120x60 (standard) – drewniane, z regulowaną wysokością leżanki i wyjmowanymi szczebelkami, fajnie by było jakby dało się je później przerobić na tapczanik
-materac do łóżeczka – 120x60 z wkładem kokosowym
-ochraniacz do łóżeczka – taki do połowy i najlepiej jakby miał z zewnątrz kieszonki
-kołderka i poduszka – wsady wymiarowe do łóżeczka (bez poszewek)
-kocyk dziecięcy – jakiś dobrej jakości, żeby się nie zmechacił w praniu
- komplet do wózka
-kombinezon i rękawiczki

Ostatnia edycja:
Do góry