reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

Jak zaczęłam szaleć to teraz końca nie widać :-D:-D:-D
Ale Mirabelko masz rację w innej aptece sprzedają bez recepty.
Ja mam kartę ze zniżką 10% na zakupione artykuły w tej aptece.
Zresztą mam ją zaraz przy przychodni, więc dla wygody tam się zaopatruję.

Acha zapomniałam - kupiłam jeszcze ceratkę do łóżeczka.

Dziś chciałam kupić Sudokrem i zasypkę.
Ale Sudorem jest dość drogi a w aptece można kupić Alantan zasypkę i Alantan Plus maść ochronną - jest dostępna dla dzieci nowonarodzonych i takich już starszych.
A cena jest bardzo przyjazna.
No i Linomag zielony - nawet jest całą seria z różową nakrętką dla dzidziusia.
A Wy jakich kosmetykó na odparzenia używałyście doświadczone mamusie.

To prawda, że sól fizjologiczna jest na receptę. Moja teściowa pracuje w aptece i oni też sprzedawali bez recepty i niedawno mieli kontrolę i pan wyraźnie pokazał przepis, który karze na receptę (nie wiem, czy jest różnica jeśli chodzi o pojemność, bo 5ml może być na receptę, a 10ml już nie, ale nie jestem 100% pewna).
A z maściami i zasypkami jest tak, że albo zasypka albo maść, bo razem można narobić biedy. Poza tym na źle osuszonej skórze zrobią się kulki z zasypki. O sudokremie też są różne opinie. Najlepiej sprawdzić co dzidzi przypasuję. Warto czasami zapytać w aptece o najprostszą maść na odparzenia robiną na miejscu.

Ppatqa i Antuanet24 - śliczne ubranka, no i lista akcesoriów coraz krótsza :tak:
Nie wiem jaką inne mamy mają opinie, ale jeśli chodzi o chusteczki, to ja używam z rossmana Sensitive - 2x80 szt kosztuje 9 zł. Dzidziusie wg mają dziwny zapach, a nivea są bardzo mokre, no pampersy mają swoją cenę ;-)
Z fridy też korzystam i jestem bardzo zadowolona. Podobno bezpieczniejsza od gruszki, no i odrazu widać co tam w nosie siedzi ;-)

reklama
Jak zaczęłam szaleć to teraz końca nie widać :-D:-D:-D
Ale Mirabelko masz rację w innej aptece sprzedają bez recepty.
Ja mam kartę ze zniżką 10% na zakupione artykuły w tej aptece.
Zresztą mam ją zaraz przy przychodni, więc dla wygody tam się zaopatruję.

Acha zapomniałam - kupiłam jeszcze ceratkę do łóżeczka.

Dziś chciałam kupić Sudokrem i zasypkę.
Ale Sudorem jest dość drogi a w aptece można kupić Alantan zasypkę i Alantan Plus maść ochronną - jest dostępna dla dzieci nowonarodzonych i takich już starszych.
A cena jest bardzo przyjazna.
No i Linomag zielony - nawet jest całą seria z różową nakrętką dla dzidziusia.
A Wy jakich kosmetykó na odparzenia używałyście doświadczone mamusie.

Ja używałam na poczatku Alantan, potem Linomag ale to przy codziennej pielegnacji. Zasypki nieużywałam wcale:-p Natomiast najlepsza masc jaka ja stosowałam to robiona na zamówienie. Niestyt y u nas na recepte. Wielki pojemnik kosztuje koło 6 zł i starcza na długo i bardzo skuteczna (to jest wit A i E + coś tam nie moge rozczytac) Co do chusteczek niecierpie zapachowych wiec kupuje zwykłe

ppatqa sliczne. M ma gusta i jaki fajny gryzaczek:)))))))))
Antuanet ale bedziesz stroic maluszka:)))
Ciril dobrze napisane przelotnego:) ciuszki przesłodkie

ja porobilam zdjecia,zeby wam wkleic zakupy z ostatnich 2tygodni,a tu bluetooth mi nie chodzi.Jakiegos sterownika brak:crazy:Postaram sie wieczorem jak bedzie moj Ch.

do mamus doswiadczonych pytanko o akupy dla dzidzi te kosmetyczne, co trzeba, jaką firme polecacie

ale super zakupy dziewczyny:-) aż się oczy śmieją:-) też bym sobie jeszcze poszalała, ale musiałabym chyba na podłodze się rozłorzyć:-D bo już nie mam miejsca, ale to wszystko takie słodkie że aż trudno się powstrzymać:-)

Natomiast najlepsza masc jaka ja stosowałam to robiona na zamówienie. Niestyt y u nas na recepte. Wielki pojemnik kosztuje koło 6 zł i starcza na długo i bardzo skuteczna (to jest wit A i E + coś tam nie moge rozczytac)

to maść pośladkowa :) my używamy tylko tej, zawsze przywożę sobie z polski 2 tubki, po 5zł z receptą, starczają na jakieś pół roku przy intesywnym stosowaniu gdy dzidzia mniejsza. Bez recepty koszt ok 10-12zł ale bardzo się opłaca i Laurze zdarzyły się w sumie tylko 2 odparzenia przez te prawie 2 lata a sudocrem jakos nam nie podpasował.

reklama
Do góry