reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

No wlasnie mowilam ze mam malo:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:i chcialam wylicytowac jakis zestaw 50 ciuszkow na allegro wczoraj bo sobie upatrzylam, ale mama mowi ze jej znajoma szykuje dla mnie jakas paczke z ciuchami z niemiec i mam niczego nie kupowac:-(to ja juz nie wiem co robic....bo teraz mi sie wydaje ze moje dziecko gole ale niewesole bedzie chodzic tzn lezec bardziej....:-(

reklama
Spokojnie! Wylicytować możesz i później, nawet po porodzie.
Jak już będziesz wiedziała, czego nie ma w "niemieckiej paczce".

To jak dziewczyny?
Kupować na 56 czy nie?

W sumie to trudno doradzić. Tym bardziej, że rozmiar rozmiarowi nie równy. Mam prawie dwuletnią córkę, a nosi spodenki 6-9 mcy, body 9-12, ma koszulkę na 116, a rozmiar ze wzrostu 86 (dzisiaj akurat będę mierzyć ile urosła przez wakacje). Chyba nabezpieczniej szukać takich 0-3 miesiące albo porównać 56 i 62.

A to zawartość szafy naszego dzidziusia,:tak:, a to co do szpitala już jest w torbie- trochę się tego uzbieralo:tak:
Prócz tego mam jeszcze 4 śpiworki do spania , prześcieradła x4, pościel x2 i 2 kocyki.

Załączniki

• PHTO0100.jpg
    PHTO0100.jpg
    634,3 KB · Wyświetleń: 47
Małaulka - wow!! dużo tego już masz !! a jakie rozmiary głównie kupujesz ?? tylko te najmniejsze 56, 62 i 68 czy też większe??

Blond - spokojnie! nie przejmuj się... ja też nie mam dużo ciuszków, i stopniowo sobie pojedyncze ciuszki dokupuje, ale wciąż jest ch bardzo malutko. ale przeciez jak już Maluszki będą na świecie to też spokojnie mozna kupować ! a i pewnie jakieś ciuszki się dostanie, więc zabraknąć nie powinno :-)

W sumie to trudno doradzić. Tym bardziej, że rozmiar rozmiarowi nie równy. Mam prawie dwuletnią córkę, a nosi spodenki 6-9 mcy, body 9-12, ma koszulkę na 116, a rozmiar ze wzrostu 86 (dzisiaj akurat będę mierzyć ile urosła przez wakacje). Chyba nabezpieczniej szukać takich 0-3 miesiące albo porównać 56 i 62.

No właśnie. Niektóre z tych 0-3 to takie wielkie, większe od 3-6.
A inne wydają się maleńkie.
Pewnie dopiero jak się urodzi wyślę kogoś żeby dokupił, jakby się okazało, że wszystko za duże.
No i chyba lepiej za duże niż za małe :)

Z tym, że ja nigdy na żywo nie widziałam takiego noworodka.
I nie potrafię sobie wyobrazić jakie to małe (czy duże)

Aniaa tak wiekszość jest od 0 do 3 mcy (no to tak od 56- 68-), ale ja z tego dostałam z 70%, a trochę rzeczy jest też od 3-6 mcy

reklama
Do góry