reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

reklama
te zele sa od dnia narodzin czy jakos pozniej mozna ich zaczac uzywac?i jak jest napisane od pierwszego miesiaca to od poczatku pierwszego tak, nie od ukonczenia pierwszego?bo ja juz chyba nie mysle i sie zastanawiam jak glupia:zawstydzona/y:

Też polecam ten żel z Nivea i balsam do cialka również. Ślicznie pachną i nie uczulają:tak: (w zasazie przetestowalam na Julce tylko). O! Bambino też jej nie uczuliły (mialam oliwkę i mydelko, ale zapach mi nie podpasowal), natomiast po J&J's miala w sumie od razu wysypkę :dry:

aha, czyli jak skonczy pierwszy miesiac...to jednak inaczej myslalam....:zawstydzona/y:ja chyba te Nivea kupie i zobaczymy co bedzie. hmmm. a jak bedzie mialo wysypke to jak ja ja na ciemnej skorze zauwaze?:sorry2:ale ja mam problemy nie?:tak:
tak tu o tym Oilatum rozmawialyscie i ogladalam na allegro i tam jest napisane ze tez od 1 miesiaca:confused:

blondi ja mam taki
0141 NIVEA ŻEL DO MYCIA CIAŁA I WŁOSÓW 250 ML (428090042) - Aukcje internetowe Allegro
on jest od dnia narodzin jak jest napisane od pierwszego miesiaca to znaczy ze dopiero jak maluch ma miesiac mozna:tak:
Też kupiłam ten żel i oliwkę nivea. Balsamów żadnych nie kupowałam, bo chyba już więcej nie potrzeba, chyba że na pupę sudocrem.

Chciałam zapytać doświadczone mamusie o ciemieniuszkę, czy coś takiego. Co się z tym robi i jak o to dbać, bo jestem kompletnie zielona :zawstydzona/y::baffled::baffled:

Z praktyki Ci nie doradzę, bo Jula nie miała. A z tego, co wiem teoretycznie, to należy smarować skórę główki oliwką, odczekać jakis czas i wyszczotkować. Potem umyc główkę. I tak do czasu, aż "płatki" zejdą ;-)

reklama
Do góry